Foto: pusta
Nerada sterilizujem, ak naozaj nemusím, nerobím to. Tento recept som našla na internete, trocha som ho upravila a s výsledkom som bola veľmi spokojná. Zobraziť celý popisNerada sterilizujem, ak naozaj nemusím, nerobím to. Tento recept som našla na internete, trocha som ho upravila a s výsledkom som bola veľmi spokojná. Ked som ho robila prvýkrát, nemala som práve Deko. Vynašla som sa a použila som precedený nálev z nakladaných uhoriek, ktorý si odkladám, doplnila som ho octom a cukrom. A svete čuduj sa - vyšlo to. Nabudúce som však už Deko mala, obe várky boli výborné, dokonca na nerozoznanie. Vkladám recept pod jeho pôvodným názvom.
porcia
príprava
Suroviny
2500 g |
|
500 g /rôznofarebné papriky |
|
500 g |
|
300 g |
|
300 g /najlepšia je však uhorka na |
|
1 balenie |
|
20 g/kg zmesi |
|
500 ml |
|
100 ml |
|
150 g |
|
Postup
-
1
Pripravila som si zálievku z octa, oleja, cukru a Deka preosiateho cez sitko, všetko som spolu prevarila a nechala úplne vychladnúť.
- 2
Zeleninu som olúpala okrem uhorky a umyla som ju. Cibuľu som nakrájala na mesiačiky, papriku a kapustu na tenké prúžky, uhorku som nastrúhala na tenké kolieka aj so šupkou, mrkvu som nastrúhala na jemnom strúhadle.
- 3
Upravenú zeleninu som dala do veľkého vandlíka, presolila som ju, vliala som vychladnutý pripravený nálev, všetko som spolu dobre premiešala, aby sa prepojili chute a nechala som 24 hodín odstáť.
- 4
Odstátu zmes zo zeleniny som aj so šťavou naplnila do umytých suchých čistých pohárov až temer po okraj, zaviečkovala som ich a obrátila som poháre hore dnom na 2 hodiny. Olej zamedzí prístupu vzduchu a tým bráni kazeniu. Odložila som ich na chladné a tmavé miesto. Nekazia sa a vydržia aj 2 roky v tomto stave, ak ich nezjete skôr. Odporúčam však pre istotu otvorenú fľašu už uchovávať v chladničke. Iné zloženie zeleniny a jej spracovanie krájaním či strúhaním je už na samotnej gazdinke.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
TS