« Naspäť na tento recept

Škoricový trhanec (fotorecept) verzia na vytlačenie

Voňavý, jemný, len tak si odtŕhať na raňajky, každý koľko chce.

Autor receptu: eruska25

Postup receptu

V troche vlažného mlieka s cukrom rozmrvíme droždie a necháme vzísť kvások. Múku preosejeme, pridáme soľ, vajíčka, mlieko, kvások a rozpustené maslo. Vymiesime cesto a necháme ho prikryté na teplom mieste.
Škoricový trhanec (fotorecept) - obrázok 1

Asi po hodine sa poriadne zväčšilo.
Škoricový trhanec (fotorecept) - obrázok 2

Cesto rozdelíme na dva bochníky. Z jedného som robila trhanec a z druhého závin. Ale venujme sa len trhancu. Rozvaľkáme na pol cm, potrieme roztopeným maslom, nešetríme, radšej si ešte ďalšie roztopíme, aby sa nám pri jedení dobre odtŕhali kúsky.
Škoricový trhanec (fotorecept) - obrázok 3

Posypeme škoricovým cukrom a pokrájame na 4 pásy.
Škoricový trhanec (fotorecept) - obrázok 4

Tie položíme na seba škoricou hore.
Škoricový trhanec (fotorecept) - obrázok 5

Pokrájame na 2/3 výšky formy.
Škoricový trhanec (fotorecept) - obrázok 6

Formu na biskupský chlebík vymažeme maslom a ukladáme naše kúsky na stojato. Mne ku koncu trochu chýbalo, tak som si vzala cesto z druhého bochníka, aby som zaplnila formu. Necháme podkysnúť a potrieme žĺtkom.
Škoricový trhanec (fotorecept) - obrázok 7

Pečieme vo vyhriatej rúre pri 190 °C asi 30 minút.
Škoricový trhanec (fotorecept) - obrázok 8

Hotovo.
Škoricový trhanec (fotorecept) - obrázok 9

Suroviny




20
minút
príprava
35
minút
na 190 °C




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist