Škoricové špirálky (vegan)

Autor receptu: veganvidya

Sladkosti z našej vegánskej svadby VII. - všetky sme si piekli svojpomocne. Inšpirácia z: Cukroví a moučníky tentokrát zdravě! od Elišky Škvařilové a Jiřiny Borkovej. Z tejto dávky: asi 35 ks.

35
porcií
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Zo surovín na cesto urobíme vláčne cesto - mlieko pridávame po častiach, aby cesto nebolo príliš riedke. Necháme ho asi 1 hodinu kysnúť na teplom mieste. Po vykysnutí cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na obdĺžnik hrubý asi 1 cm.
  2. Vyvaľkané cesto potrieme olejom alebo tukom. Posypeme cukrom zmiešaným so škoricou, potom orechami a hrozienkami.
  3. Cesto opatrne zvinieme. Ostrým nožom ho pokrájame na asi 1,5 cm plátky, ktoré kladieme okrúhlou stranou na plech s papierom na pečenie. Necháme asi 20 minút podkysnúť na teplom mieste, potrieme rastlinným mliekom a dáme piecť - cca 20 min pri 200 C alebo v závislosti od rúry.
  4. Tieto špirálky som robila aj bez orechov a hrozienok - na fotografii, ale s hrozienkami a orechami nám chutili viac a aj vyzerali trošku "rustikalnejšie, strapatejšie" :-).