Škaredé cookies
Foto: lemonova
Tento milý jednoduchý receptík som raz našla na jednej anglickej stránke. Je naozaj úžasne ľahký, rýchly, zvládnete ho aj s deťmi a cookies zmiznú Zobraziť celý popisTento milý jednoduchý receptík som raz našla na jednej anglickej stránke. Je naozaj úžasne ľahký, rýchly, zvládnete ho aj s deťmi a cookies zmiznú raz dva. Keďže sa mi nikdy nepodarilo urobiť ich tak, aby vyzerali dobre, nazvala som ich škaredé cookies :-)
porcií
príprava
na 160 °C
Suroviny
1 šálka |
|
1,5 šálky (tretinu množstva môžete nahradiť mletými mandľami) |
|
1/2 bal. |
|
1/2 KL |
|
1/2 šálky (zmäknuté) |
|
1 ks |
|
1 ks veľké |
|
trocha |
|
podľa chuti (nasekané) |
|
štipka |
|
Postup
-
1
Neošúpané jablko nakrájajte na drobné kocky. Pokvapkajte ho citrónovou šťavou a nechajte odstáť, kým pripravíte cesto.
- 2
Zmäknuté maslo vyšľahajte s práškovým cukrom a soľou do bielej nadýchanej peny. Pridajte celé vajíčko a zašľahajte. Potom pridajte preosiatu múku a vanilku. Ja mám dobrú skúsenosť, keď časť múky nahradím mandľovou (resp. mletými mandľami), ale je to úplne na vás. Ako posledné do cesta zapracujte jablká.
- 3
Z hmoty tvarujte loptičky, ktoré budú dosť lepiť, ale to zvládnete :-) Treba ich klásť ďalej od seba na papierom vystlaný plech. Cesto sa totiž dosť roztečie.
- 4
Ja som cookies piekla pri teplote 160 °C asi 18 minút. Závisí to od veľkosti loptičiek a samozrejme od vašej rúry. Najlepšie je jednu pokusnú zlomiť, aby ste videli, či je vo vnútri prepečená. Dobrú chuť :-)
Tiež jablkové cookies:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu