Skaramelizované keksíky ku káve

luciduci - bez fotkyluciduci, 2. decembra 2012

Úžasné karamelové keksíky, ako sa podávajú v reštikách ku kávičke ;-) Môžme pridať škoricu, zázvor, mletý badián či iné korenia alebo drobné semiačka napr. Zobraziť celý popisÚžasné karamelové keksíky, ako sa podávajú v reštikách ku kávičke ;-) Môžme pridať škoricu, zázvor, mletý badián či iné korenia alebo drobné semiačka napr. sezam (sezamové sa predávajú v sieti Lidl ako keksíky Markétky )

10 minút
príprava
10-15 minút
na 180 °C

Suroviny

1/2 šálky
1/2 šálky
2 PL
1 šálka
1 KL




Postup

  1. 1

    V miske vyšľaháme mixérom šálku zmäknutého masla, 1/2 šálky hnedého cukru a štipku soli do peny.

  2. 2

    Do masla pridáme múku s kypriacim práškom a med .Na mixéri vymeníme nástavce na hnietenie alebo cesto vymiesime do mäkkej jemnej hmoty ručne, dáme do mikroténového vrecka a necháme v chladničke odpočinúť minimálne hodinu.

  3. 3

    Cesto sa nedá dobre vyvaľkať a vykrajovať, preto je vhodné do lisu "striekačky" na cesto. Alebo môžme lyžičkou vyberať malé guličky a tie roztlačiť na dlani na placky hrubé asi 0,5 cm. Ak budú hrubšie nebudú také krehučké a budú chutiť skôr ako linecké pečivo

  4. 4

    Keksíky striekame (ak sa slabo lepia, treba papier potrieť nakenko maslom alebo cesto je zrejme málo vychladené ) alebo ukladáme na papier na pečenie. Rúru vyhrejeme na 180°C a pečieme do zhnednutia podľa hrúbky cesta asi 10-15 minút.

  5. 5

    Necháme vychladnúť na plechu, pretože keksíky sú veľmi mäkké a nedajú sa také horúce preložiť. Skladujeme na suchom mieste aby zostali krehučké. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

drobeceva
luciduci-je to niečo podobné, ako podávajú v reštikách ku káve?
sovka62
Veľmi pekné a nemusia sa vykrajovať. Ukladám, ale asi budem experimentovať s pridaním voňavých korenín.
havino
Tu je síce v biednom preklade recept, ale dá sa vyrozumieť pre tých ako @sovka nech sa nesklamú, že foto nie je autorky receptu, ktorý zverejnila tu na vareche,ešte myslím, že nie je ani presný. Mne by sa viac pozdávala tá soda do cesta, ale to len mne osobne. Keby ukázala foto so svojími keksíkmi, na tento konkrétny recept, bolo by všetko v poriadku.

Caramel Sušienky Recept od mojej matky kuchárky. Len som povedať, váhy pre meranie v britských.

Zloženie

4 oz Maslo
4 oz Sugar
½ lb Múka
1 lyžička vanilkovej
1 polievková lyžica Golden Syrup
1 lyžice mlieka
½ lyžičky Soda

Metóda

Melt maslo, cukor, zlatý sirup, mlieko a jedlá sóda v hrnci.
Vmiešajte múku a vanilky.
Roll do malých guličiek a stlačiť tlačidlo s vidličkou.
Umiestnite na plech s dostatkom priestoru pre tieto pre šírenie.
Pečieme 10 minút v predhriatej stredne rúry (350 ° F/175 ° C)

Tagy: sušienky , karamel
Permalink Nie. 21-Sep-2008


luciduci
pravda, foto nie je moje a myslím, že i napriek tomu nijak nezavádza, ale recept mám odskúšaný a @drobeceva áno koláčiky sú presne ako tie čo sa podávajú v reštikách ;-) @havino áno ten preklad je naozaj biedny, a btw recept je nepresný ? neviem, okrem toho, že ja nahrádzam javorový (zlatý) sirup medom a sódu kypriacim práškom, a nedávam vanilku a mlieko-pretože potom sa mi cesto roztekalo, je môj postup obsiahlejši ako tvoj :-) Ale koľko ľudí toľko chutí, a určite, po novej várke pridám aj určite vymením aj foto za moje koláčiky.
luciduci
a koláčiky neroztláčam vidličkou, pretože potom sú moc hrubé, neskaramelizujú rovnomerne a chutia skôr ako tradičné slovenské linecké pečivo ;-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia