Skalické bravčové rebierko
Autor receptu: tinca
Upravené bravčové rebierko, opečené z oboch strán do zlatova a udesné na zeleninke Mäso je mäké, krehké a šťavnaté. Hustejšia hnedastá šťava s hrozienkami je zvýraznená kvalitným červeným vínkom. Recept mám od kolegyninho manžela, ktorý je mäsiar, ale rád varí a strašne dobre!
6 porcií |
20 minút príprava |
50 minút tepelná úprava |
Postup
- Osušené bravčové karé pokrájame na rebrierka, zľahka ich naklepeme a z oboch strán prudko opečieme na rozohriatom tuku do zlatova. Rebierka vyberieme. Na tuku po opekaní opražíme cibuľu a koreňovú zeleninu, pokrájanú na kolieska,pridáme korenie, bobkový list, zalejeme zelenin. vývarom alebo vodou, povaríme, vložíme opečené rebierka a dusíme do polomäkka.
- Rebierka vyberieme, zeleninový základ pretrieme cez sítko s väčšími okami, aby bola krásna zeleninová štruktúra,šťavu dochutíme horčicou /alebo karamelom, ja radšej karamelom, ako na sviečkovú/ a povaríme. Umyté hrozienka podusíme na kúsku masla pridáme k zeleninovému základu a všetko dodusíme do mäkka. Pred dokončením dochutíme 1 dcl červeného vína-skalický rubín.
- Ako prílohu podávame varené zemiaky, kašu, alebo dusenú ryžu, ktorú zafarbíme na červeno,trebars štipkou červenej papriky.
Dobrú chuť!