Skalické bravčové rebierko

Autor receptu: tinca

Upravené bravčové rebierko, opečené z oboch strán do zlatova a udesné na zeleninke Mäso je mäké, krehké a šťavnaté. Hustejšia hnedastá šťava s hrozienkami je zvýraznená kvalitným červeným vínkom. Recept mám od kolegyninho manžela, ktorý je mäsiar, ale rád varí a strašne dobre!

6
porcií
20 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Osušené bravčové karé pokrájame na rebrierka, zľahka ich naklepeme a z oboch strán prudko opečieme na rozohriatom tuku do zlatova. Rebierka vyberieme. Na tuku po opekaní opražíme cibuľu a koreňovú zeleninu, pokrájanú na kolieska,pridáme korenie, bobkový list, zalejeme zelenin. vývarom alebo vodou, povaríme, vložíme opečené rebierka a dusíme do polomäkka.
  2. Rebierka vyberieme, zeleninový základ pretrieme cez sítko s väčšími okami, aby bola krásna zeleninová štruktúra,šťavu dochutíme horčicou /alebo karamelom, ja radšej karamelom, ako na sviečkovú/ a povaríme. Umyté hrozienka podusíme na kúsku masla pridáme k zeleninovému základu a všetko dodusíme do mäkka. Pred dokončením dochutíme 1 dcl červeného vína-skalický rubín.
  3. Ako prílohu podávame varené zemiaky, kašu, alebo dusenú ryžu, ktorú zafarbíme na červeno,trebars štipkou červenej papriky. Dobrú chuť!