Šištičky s ovocným šalátom a mascarpone fotorecept

Ján Michlík
šéfkuchár Wellness hotela Kontakt**** v Starej Lesnej, 28. júla 2017
Šištičky s ovocným šalátom a mascarpone (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

250 g (jahody, ríbezle, maliny, egreše...)
200 g (alebo červený)
100 g
150 g
150 g
200 g
1 bal
Na cesto:
250 g
50 g
2 ks
1/2 kocky
300 ml
50 g
Okrem toho:
 na vyprážanie
 na obalenie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z múky, vajec, droždia, mlieka, rozpusteného masla a kryštálového cukru pripravíme cesto, ktoré necháme asi 20 minút kysnúť. 

    Šištičky s ovocným šalátom a mascarpone (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z cesta pomocou pohárika vykrojíme šišky,  ktoré vypražíme v oleji a obalíme v práškovom  cukre.

    Šištičky s ovocným šalátom a mascarpone (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Umyté, osušené a pokrájané ovocie zmiešame a uložíme  na tanier, pridáme minišišky a kopčeky mascarpone, ktoré posypeme vanilkovým cukrom.

    Šištičky s ovocným šalátom a mascarpone (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu
Treba pripraviť klasický kvások? V texte sa to neuvádza. Muselo by tam byť aj mlieko a to tam v recepte nie je. Bála by som sa robiť podľa tohto receptu šišky, 100 g masla na tak málo múky je veľa.
@Marienka44 (29.7.2017 11:33)

Po porade s pánom šéfkuchárom sme upravili pomer surovín v recepte na cesto a doplnili chýbajúce mlieko. Z ingrediencií sa vypracuje kysnuté cesto klasickým spôsobom pomocou kvásku.

Pridaj komentár k receptu: