Šištičky s ovocným šalátom a mascarpone fotorecept
			   Ján Michlík
šéfkuchár Wellness hotela Kontakt**** v Starej Lesnej, 28. júla 2017
		   
		   šéfkuchár Wellness hotela Kontakt**** v Starej Lesnej, 28. júla 2017

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
Suroviny
| 250 g (jahody, ríbezle, maliny, egreše...) |  | 
| 200 g (alebo červený) |  | 
| 100 g |  | 
| 150 g |  | 
| 150 g |  | 
| 200 g |  | 
| 1 bal |  | 
| Na cesto: | |
| 250 g |  | 
| 50 g |  | 
| 2 ks |  | 
| 1/2 kocky |  | 
| 300 ml |  | 
| 50 g |  | 
| Okrem toho: | |
| na vyprážanie |  | 
| na obalenie |  | 
Postup
- 
                                                    1
                                                    Z múky, vajec, droždia, mlieka, rozpusteného masla a kryštálového cukru pripravíme cesto, ktoré necháme asi 20 minút kysnúť.   
- 
                                                    2
                                                    Z cesta pomocou pohárika vykrojíme šišky, ktoré vypražíme v oleji a obalíme v práškovom cukre.   
- 
                                                    3
                                                    Umyté, osušené a pokrájané ovocie zmiešame a uložíme na tanier, pridáme minišišky a kopčeky mascarpone, ktoré posypeme vanilkovým cukrom.   
 
                                                     
                                                     
                                                    




 
                                                        
                                                     
 


Po porade s pánom šéfkuchárom sme upravili pomer surovín v recepte na cesto a doplnili chýbajúce mlieko. Z ingrediencií sa vypracuje kysnuté cesto klasickým spôsobom pomocou kvásku.