Šiška z Marina keksov
Foto: Mamaa
Výborný nepečený zákusok, na ktorom si určite pochutnáte. Chuti božsky ☺️
50 minút
príprava
príprava
Suroviny
4 bal. |
|
Sirup: | |
8 PL |
|
8 PL |
|
2 PL |
|
Plnka: | |
250 g |
|
1 bal. |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
2 ks |
|
2 PL |
|
250 g |
|
Navrch: | |
1 bal. (okrúhla) |
|
Postup
-
1
Z vody, cukru a rumu uvaríme sirup. Pokiaľ chladne, vymiešame z uvedených ingrediencií plnku.
- 2
Keksy namáčame v sirupe, ukladáme na tácku a jednotlivé vrstvy plníme krémom. Urobíme 6-7 vrstiev. Necháme v chladničke niekoľko hodín stuhnúť.
- 3
Potom dezert poorezujeme do tvaru šišky.
- 4
Vrch a boky natrieme zvyšnou plnkou.
- 5
Postupne ukladáme kolieska čokolády.
- 6
Šiška je hotová, krajáme ju horúcim nožom.
Tiež nepečený zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu