Sirup s kolovou príchuťou
Sirup s kolovou príchuťou

Sirup Cola (Artemisia abrotanum - palina)

heda3 - bez fotkyheda3, 24. septembra 2020
Sirup Cola (Artemisia abrotanum - palina)
Foto: heda3

Tento sirup je príjemne osviežujúci, má kolovú arómu a jedinečnú chuť. Bylinka sa veľmi dobre pestuje, nie je vôbec náročná. Tento sirup robím v malej dávke, nakoľko sa dá robiť skoro celoročne, takže je zbytočné robiť si zásoby.

60 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 ml
10 - 30 ks (Artemisia abrotanum - palina abrotanová)
1 ks
250 g
2 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zbierame len mladé výhonky (nakoľko staršie majú horkastú príchuť). Bylinku nasekáme na jemno, poprípade použijeme mažiar. Citrón nakrájame na kolieska a s nasekanou cola - bylinou dáme do hrnca. V kanvici prevaríme vodu a zalejeme colu. Takto to necháme 1deň postáť.

    Sirup Cola (Artemisia abrotanum - palina) - obrázok 1
  2. 2

    Na druhý deň dáme znova zovrieť (v hrnci), pridáme cukor a citrodeko a necháme to chvíľu povariť, zakiaľ sa neroztopí cukor. Následne zlejeme cez husté sitko a potom povaríme asi 40 minút.

    Sirup Cola (Artemisia abrotanum - palina) - obrázok 2
  3. 3

    (Za 40 minút sa mi odparilo asi 1,5 dcl). Uvarený sirup dáme do sklenej fľaše.

    Sirup Cola (Artemisia abrotanum - palina) - obrázok 3
  4. 4

    Zabalíme do deky a necháme odpočívať, kým sirup nevychladne.

    Sirup Cola (Artemisia abrotanum - palina) - obrázok 4

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Takto si pekne rastie . Na zimu ju ostrihám a jar zas vyženie mlade výhonky. Zimuje vonku vôbec ju nedávam dnu.