Šífliky s bryndzou

jozostruhar - fotkajozostruhar, 21. augusta 2012

Tento recept je spomienkou na kuchyňu mojej starej mamy,ktorá pochádzala od Harmanca.Robievala ho často a s pohárom domáceho mlieka to bola dobrota,že sa nám robili až hrče za ušami.A robievam ho do dnes.

30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
4 ks
250 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V osolenej vode uvaríme cestoviny,prepláchneme vlažnou vodou a necháme odkvapkať.Súčastne si v slanej vode uvaríme ošúpané zemiaky nakrájané na kocky.Do misy dáme bryndzu,rozriedime ju pár lyžicami vody z varených zemiakov,pridáme fliačky,scedené zemiaky zamiešame a podávame podľa chuti so sladkým alebo kyslým mliekom

Diskusia k receptu

hanina
My tiež šiflíky robíme dodnes, ale so sladkou kapustou, škoricou a cukrom. A vďaka za nápad na obed.
valeri
páči sa mi tento recept. Robievam nové zemiačky s bryndzou, vyskúšam aj toto. Už je v KK
sovka62
Zemiaky s fliačkami poznám len na cibuľke a červenej paprike, teda granatír marš, ale toto vyzerá veľmi dobre.
evkalibka
aj ja robím aj s bryndzou alebo s paprikou, ale miesto šiflikov si cesto natrhám a voláme ich trhance s bryndzou alebo paprikou