Sicílske bravčové kotlety
Autor receptu: majerak
Tradičné talianske jedlo pri ktorom treba rátať s haldou riadu ale určite sa oplatí pripraviť si
ho
6 porcií |
30 minút príprava |
30 minút na 200 °C |
Postup
- Mäso si nakrájame na centimetrové plátky zľahka naklepeme osolíme a okoreníme.
- Horčicu, olej a korenie zmiešame a potrieme mäso. Naukladáme na seba zalejeme olejom a necháme postáť v chladničke 24 hod.
- Na druhý deň si kotlety obalíme v strúhanke
- Krátko opražíme na oleji a potom dáme piecť do rúry
- Medzitým si pripravíme omáčku. Cesnak a cibuľu si opražíme na oleji keď zhnede pridáme pretlak po chvíli prilejeme víno Ochutíme soľou a korením. Omáčku necháme zredukovať.
- Ako dalsie si na pór nakrájame na kolieska, cherry paradajky prekrojíme a dáme na panvicu opiecť.
- Nakoniec dáme všetko dokopy a môžme podávať.
TIP: Ak máte na karé panenku môžte si hu odkrojiť. Do panenky si spravíme dieru naplníme syrom ja som použil nakladaný syr koniec prepichneme špáradlom osolíme, okoreníme, pridáme tymian a potrieme olejom. Olej povtláčame do mäsa. Panenku prudko opražíme a dáme piecť spolu s kotletami.