Sicílske bravčové kotlety

Autor receptu: majerak

Tradičné talianske jedlo pri ktorom treba rátať s haldou riadu ale určite sa oplatí pripraviť si ho

6
porcií
30 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Postup

  1. Mäso si nakrájame na centimetrové plátky zľahka naklepeme osolíme a okoreníme.
  2. Horčicu, olej a korenie zmiešame a potrieme mäso. Naukladáme na seba zalejeme olejom a necháme postáť v chladničke 24 hod.
  3. Na druhý deň si kotlety obalíme v strúhanke
  4. Krátko opražíme na oleji a potom dáme piecť do rúry
  5. Medzitým si pripravíme omáčku. Cesnak a cibuľu si opražíme na oleji keď zhnede pridáme pretlak po chvíli prilejeme víno Ochutíme soľou a korením. Omáčku necháme zredukovať.
  6. Ako dalsie si na pór nakrájame na kolieska, cherry paradajky prekrojíme a dáme na panvicu opiecť.
  7. Nakoniec dáme všetko dokopy a môžme podávať. TIP: Ak máte na karé panenku môžte si hu odkrojiť. Do panenky si spravíme dieru naplníme syrom ja som použil nakladaný syr koniec prepichneme špáradlom osolíme, okoreníme, pridáme tymian a potrieme olejom. Olej povtláčame do mäsa. Panenku prudko opražíme a dáme piecť spolu s kotletami.