Sendviče templblekova

Autor receptu: brunetka7

(ja ho volám templblekova) Je od 1.americkej veľvyslankyne v čase po revolucii. Počula som ho a je super. Pripravovala som ho pri slávnostných príležitostiach ale teraz keď si chcem urobiť takú atmosferu.......jedli ho aj všetci a veľmi im chutilo....... ktorí neznášajú špenát......

2
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Nakrajaný sendvič alebo toustovy chlieb rozložíme na plech, maslo na platni rozpustime a prelisujeme do neho cesnak, premiešame a veľmi jemne nechame prevrieť.Cesnakové maslo polievkovou lyžicou nanášame na chlieb na každý kúsok a dáma zapiesť do rúry cca12 min, kým nezružovie.
  2. 2.Hovädzie mäso dáme na horúci olej prudko ho opečieme miešame ,možeme soliť a okoreniť....ale môže sa len viac okoreniť.......priebežne miešame......potom pridáme rozmrazený špenát ,dobre premiešame ešte asi 5 min.občas miešame /nech je tam čo najmenej vody so špenátu/
  3. 3. Rorštvrtime umyté jablká , ešte môžeme štvrtinky po dlžke prerezať(osminky), nešúpeme......... robíme to už pred servirovaním aby jablká nezhnedli. A servírujeme , špenát s mäsom, dve hrianky s cesnakovým maslom a 5-6 kúskov jablk, možno jesť príborom, rukou ako komu vyhovuje........ to je množstvo pre dve osoby, pomer masa a špenátu 1:2 pre viac osôb