Semiačkový bezlepkový chlieb bez múky a kysnutia

veronikavari - bez fotkyveronikavari, 18. novembra 2015

Podobný chlieb je možné kúpiť aj v obchode avšak s ovsenými vločkami. Tak som skúsila trochu zaexperimentovať a podarilo sa.

170 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

70 g
70 g
50 g
25 g
50 g
2 pl
1 čl
1 čl
2 čl
1/2 čl
1/2 čl
200 ml

Postup

  1. 1

    Všetky uvedené navážené suroviny zmiešame, hmota má byť kompaktná, nemá sa rozpadávať. Necháme postáť cca. 2 hodiny, kľudne aj dlhšie. Prenesieme do vymastenej formy na pečenie chleba, ja som použila formu na muffiny. V prípade vyššieho chlebíka použiť dvojnásobnú dávku. Pečieme pri 180 stupňoch 40 minút.

    Semiačkový bezlepkový chlieb bez múky a kysnutia - obrázok 1

Diskusia k receptu

neposed
vyborny recept, mas mojich 5*, samozrejme si ho ukladam. Vsetko bez muky ma potesi.
slavien
psylium sa da niečim nahradiť? Nechce sa mi to kvôli tomu kupovať. To je tam kvôli zahusteniu a napučeniu cesta, či? Možem tam dať za KL kypr.pr.? Ďakujem.
popoluska340
CHlebik upeceny,a vyborny,aj teraz znova peciem,len som dala do silikonovych formiciek.Som bezlepkarka,a bez mukovych receptikoiv,nikdy nie je dost.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha