Sekaná so šošovicovým prívarkom
Autor receptu: thedrunkchef
Spomienky na detstvo v školskej jedálni sú stále silné.
30 minút príprava |
110 minút tepelná úprava |
Postup
- PRÍVAROK:
Do rozpáleného oleja hodíme na pár sekúnd bobkový list a pridáme na kocky nakrájanú cibuľu, ktorú orestujeme do sklovita. Zasypeme troškou mletej papriky, zarestujeme a pridáme vopred namočenú šošovicu. Zalejeme vodou, dochutíme soľou, čiernym korením a necháme zovrieť. Potom stiahneme plameň a varíme cca 40 minút. Pred odstavením prelisujeme cesnak podľa chuti a kto má rád na kyslo, pridá ocot.
- SEKANÁ:
Mäso, najemno nakrájanú cibuľu, soľ, čierne korenie, mletú papriku, vajíčko a strúhanku poriadne vymiešame. Do tejto zmesi zabalíme natvrdo uvarené vajcia a vytvarujeme šišku. Tú zo všetkých strán ju jemne posypeme strúhankou. Pečieme v rúre asi 70 minút.