Seitanové plátky s varenými zemiakmi s lečom

voz12 - fotkavoz12, 27. októbra 2010
Seitanové plátky s varenými zemiakmi s lečom
Foto: voz12

Seitan si vyrábam sama a prichutím si ho podľa vlastnej fantázie a momentálnej chuti.

6
porcií
25 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

6 plátkov
2 ks, surové
3 strúčiky, rozotretý
2 lyžice
2 KL
4 PL, teplá




Postup

  1. 1

    Ľanové semienka namoč do teplej vody asi na 20min. Zatiaľ si ošúp zemiaky a porajbi najemno na strúhadle ako na placky.

  2. 2

    Namarinované plátky/ja som marinovala deň vopred v marináde zo sojovej omáčky pikantnej,zeleninový bujon rozpustený v troške teplej vody spolu so slepačím horčice a2 Pl olivového oleja/ som obalila v hl.múke.Potom som ich namáčala v cestíčku,ktoré som pripravila z napučaných semienok,pretretých zemiakov múky , korenín a cesnaku.

    Seitanové plátky s varenými zemiakmi s lečom - obrázok 2
  3. 3

    Vypraž na horúcom oleji.Podávam s varenými zemiakmi ,zmiešanými s lečom.

Diskusia k receptu

voz12
horčica nemusí bytˇ, a kedˇ,tak na takéto množstvo 1-2kl
klaura
@voz12 , mohla by si prosím pridať aj fotorecept na výrobu seitanu? Mám vegetariánsku kuchárku kde je opis ale mne sa to zdá veľmi zložité a zdĺhavé ... možno po tvojom návode by som sa odhodlala ... :)
julica
voz12, z akej muky robis seitan? Chystam sa nan, ale bojim sa, ze mi okrem mucnej vody nic neostane
voz12
Nedala som recept na výrobu seitanu preto,lebo ak si do googla napíšete heslo -seitan tak si nájdete celú výrobu dokonca aj s videom.
martina34
@julica , ja som to robila len raz, robila som to z hladkej múky, nemusíš sa báť, ostane ti pekná hrudka hmoty podobnej plastelíne.
alzbetka2
aj ja som ho už niekoľkokrát robila, ja mám recept z hrubej múky
voz12
z tohoto určite nie,pokiaľ si k tomu nedáš poriadny šniceľ
enss
Seitan sa robí z hladkej múky. Ja robievam z neho aj "držkovú" polievku.
meryla333
seitan si robím tiež sama nie je to také ťažké ako sa zdá,robím ho z hladkej múky a je výborný.Mojim dvom chlapom chutí najviac keď ho pripravim ako rezne ,klasický trojobal.
eva53
seitan používam v kuchyni už dlho,nahrádzam ním mäso v mnohých receptoch, nám veľmi chutí na všetky spôsoby.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia