Seitanové plátky s varenými zemiakmi s lečom
Autor receptu: voz12
Seitan si vyrábam sama a prichutím si ho podľa vlastnej fantázie a momentálnej chuti.
6 porcií |
25 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Ľanové semienka namoč do teplej vody asi na 20min. Zatiaľ si ošúp zemiaky a porajbi najemno na strúhadle ako na placky.
- Namarinované plátky/ja som marinovala deň vopred v marináde zo sojovej omáčky pikantnej,zeleninový bujon rozpustený v troške teplej vody spolu so slepačím horčice a2 Pl olivového oleja/ som obalila v hl.múke.Potom som ich namáčala v cestíčku,ktoré som pripravila z napučaných semienok,pretretých zemiakov múky , korenín a cesnaku.
- Vypraž na horúcom oleji.Podávam s varenými zemiakmi ,zmiešanými s lečom.