Seitanové plátky s varenými zemiakmi s lečom

Autor receptu: voz12

Seitan si vyrábam sama a prichutím si ho podľa vlastnej fantázie a momentálnej chuti.

6
porcií
25 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Ľanové semienka namoč do teplej vody asi na 20min. Zatiaľ si ošúp zemiaky a porajbi najemno na strúhadle ako na placky.
  2. Namarinované plátky/ja som marinovala deň vopred v marináde zo sojovej omáčky pikantnej,zeleninový bujon rozpustený v troške teplej vody spolu so slepačím horčice a2 Pl olivového oleja/ som obalila v hl.múke.Potom som ich namáčala v cestíčku,ktoré som pripravila z napučaných semienok,pretretých zemiakov múky , korenín a cesnaku.
  3. Vypraž na horúcom oleji.Podávam s varenými zemiakmi ,zmiešanými s lečom.