Segedínsky guláš

Autor receptu: izabella929

Patrí medzi veľmi obľúbené jedlo, lebo kde sa v jedle použije domáca sudová kapusta je našim najmilším.Rada varím jedlá z kyslej kapusty...

4
porcie
120 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Bravčovú lopatku som umyla a pokrájala na kocky. Na panvicu som dala pol lyžice masti, zohriala a pridala som pokrájané mäsko.Dusila som ho takto potial, kým sa úplne neodparila voda.Potom som mäsko vybrala a do výpeku som nakrájala cibuľu pokrájanú na drobno aj s cesnakom a pridala som predpečené mäso.Chvíľku som spolu podusila a pridala som rascu, mleté korenie, červenú mletú papriku a podliala som 2 dc vodou.Mäsko som dusila pod pokrievkou a podlievala vodou.V druhej rajnici som zohriala pol lyžice masti, pridala som pokrájanú cibuľu a po opečení, som pridala sudovú
  2. kapustu, pomiešala som, posypala štipkou mletého korenia a prikryté dusila do mäkka.Hotové mäsko odstavím, ochutnám dusenú kapustu a ak je hotová, pridám k nej mäsko.Všetko spolu premiešam a prilejem v mlieku rozmiešanú múku a nechám prejsť varom.Po chvíli varenia prilejem aj smotanu. Segedínsky guláš, ochutím, nechám 5 minúť povariť aj smotanu a odstavím.Podávala som domácu knedľu,ktorej presný podrobný popis som uverejnila pri recepte ..pečené bravčové rebierka...