Sedliacke zemiaky v šupke s tvarohovou nátierkou

Autor receptu: natali

výborné, rýchle jedlo pre tých, ktorí majú radi bezmäsité a hlavne jednoduché recepty

10 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. zemiaky si poriadne umyjeme a dáme ich piecť na plech vytretý olejom. medzitým si urobíme pomazánku. najprv nakrájame cibuľu na drobno a zalejeme ju v miske octom, aby tak neštípala - necháme chvíľu odstáť.
  2. v druhej miske zmiešame spolu tvaroh, kyslú smotanu, bambino, osolíme, okoreníme - podľa chuti a suroviny pridávame v množstve primeranom počtu stravníkov :) ak chcete viac pomazánky, stačí pridať viac tvarohu a ostatných surovín, zvykneme doma dávať do pomazánky aj trocha perly, ale doma žiadnu nemáme, tak som urobila bez. scedíme cibuľu a vmiešame ju do pomazánky.
  3. potom už len podávame s upečenými zemiačikmi. dobrú chuť :)