Sardinková nátierka

Sardinková nátierka podľa ČSN (fotorecept)

Autor receptu: kimlo

Ostalo mi balenie jemného tvarohu, tak som ho chcel nejak využiť, opäť som nahliadol do knižky receptúr studených pokrmov... a hľa, sardinková nátierka...* "Nátierka z tvarohu, masla, sardiniek a varených vajec. Konzistencia je jemná, vyšľahaná, s drobnými čiastočkami cibule, dobre rozotierateľná. Vôňa a chuť je jemná, vyrovnaná..." toľko citát z pôvodného receptu. Za mňa môžem potvrdiť, že je iná ako som doteraz robieval, ale výborná...

6
porcií
20 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Vajce si uvaríme na tvrdo, sardinky použijeme aj s olejom.
  2. Tvaroh vymiešame metličkovým mixérom spolu so sardinkami, olejom a maslom najemno, pridávame podľa potreby mlieko.
  3. Do zmesi pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, soľ a postrúhané vajce. Všetko dobre premiešame a dáme stuhnúť do chladničky.
  4. Podávame s pečivom alebo chlebom.
  5. Tu je ukážka pôvodného receptu. Ten je rozpísaný na 10 kg nátierky. Ja som množstvá upravil na použitie 250 g tvarohu.