Šampiňóny s hráškom a medvedím cesnakom

Autor receptu: martinis

Dusené, zaujímavo korenené šampiňóny na olivovom oleji s hráškom, medvedím cesnakom a šalátom.

1
porcia
25 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Viem, že tu na Vareche je mnoho milovníkov medvedieho cesnaku aj húb, pričom o ich prínosoch pre náš organizmus netreba mnoho hovoriť, takže sa ihneď pustíme do prípravy jednoduchej, rýchlej a chuťami nabitej večere, ktorí majú radi dobré, domáce jedlo :))
  2. Základnou zložkou tohto jedla sú pekné, veľké šampiňóny. Ja som si kúpil už nakrájané, takže ich stačilo opláchnuť pod vodou a pripraviť bokom. Do väčšej panvice dáme lyžicu, alebo aj dve olivového oleja, rozohrejeme a pridáme šampiňóny.
  3. Tie minútu či dve poopekáme, potom zmiernime oheň a podlejeme troškou vody. Naozaj nie veľa, lebo huby pustia vody dosť. Prisypeme hrsť hrášku a pristúpime ku kľúčovej časti, ako urobiť z obyčajných húb jedinečnú dobrotu.
  4. Takže : zmes v panvici bohato, ale naozaj bohato posypeme mletou rascou, ktorá k hubám neodmysliteľne patrí, pridáme najemno nakrájaný medvedí cesnak podľa chuti, sušený tymián, troška bieleho korenia (nie veľa, je dosť pálivé) a štipku soli. Premiešame a dusíme 20 minút, aby sa chute prepojili.
  5. Pri podávaní pridáme aj miešaný šalát a ozdobíme petržlenovou vňaťou. Dobrou prílohou je domáci celozrnný chlebík - dobrú chuť ! :-))
  6. Môj tip : Šampiňóny skvele dopĺňa sezónny medvedí cesnak, môže byť aj mrazený. Ak sa vám ho predsalen nepodarilo nazbierať, použite obyčajný, pretlačený strúčik cesnaku.