Šampiňóny s brokolicou (fotorecept)
Autor receptu: zoltan
Jednoduché chutné jedlo
2 porcie |
10 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup- Pripravím si dve hlavné suroviny: šampiňóny a brokolicu, z ktorej použijem len polovicu, druhá polovica bude zajtra na raňajky.
- Šampiňóny očistím, ošúpem, nožičky nakrájam na jemné plátky. Očistím jednu veľkú cibuľu, nakrájam ju a opekám na oleji na prudkom ohni spolu s nožičkami.
- Ku cibuli pridám drvenú rascu, naozaj jednu kávovú lyžičku a pražím ďalšie tri minúty. Keď cibuľa je už trochu hnedá pridám šampiňóny, jednu menšiu kapiu na drobno nakrájanú, jednu paradajku. Zakryjem a nemiešam.
- Nakoniec pridám brokolicu a dusím ešte nie dlhšie ako dve minúty. Na záver osolím a jemne dochutím zeleným korením.
Ryžu pripravím podľa známeho postupu.
|