Šampiňóny s brokolicou (fotorecept)

Autor receptu: zoltan

Jednoduché chutné jedlo

2
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravím si dve hlavné suroviny: šampiňóny a brokolicu, z ktorej použijem len polovicu, druhá polovica bude zajtra na raňajky.
  2. Šampiňóny očistím, ošúpem, nožičky nakrájam na jemné plátky. Očistím jednu veľkú cibuľu, nakrájam ju a opekám na oleji na prudkom ohni spolu s nožičkami.
  3. Ku cibuli pridám drvenú rascu, naozaj jednu kávovú lyžičku a pražím ďalšie tri minúty. Keď cibuľa je už trochu hnedá pridám šampiňóny, jednu menšiu kapiu na drobno nakrájanú, jednu paradajku. Zakryjem a nemiešam.
  4. Nakoniec pridám brokolicu a dusím ešte nie dlhšie ako dve minúty. Na záver osolím a jemne dochutím zeleným korením. Ryžu pripravím podľa známeho postupu.