Šalát Zjarňovanie

Autor receptu: nonna

Milí Varecháči! Jar už snáď definitívne, dúfajme, v tomto roku prebila zimu, a tak ju na jej prestolci vládnutia podporme aj správnym, racionálnym menu.

2
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky dobre umyjeme, neošúpeme a uvaríme, vajíčko uvaríme natvrdo.
  2. Pór nakrájame na kolieska a sparíme vo vroacej vode cca 3 minúty.
  3. Reďkovku nakrájame na kolieska, zemiaky na malé kocky, vajíčko tiež na drobnejšie.
  4. Pridáme pór zliaty z vody, kukuricu a všetko jemne premiešame.
  5. K jogurtu pridáme Majolenku, sójovú omáčku, horčicu, čierne korenie a trochu osolíme, dobre zamiešame.
  6. Pridáme k zelenine a vajíčku.
  7. Posypeme palinou a necháme odstáť v chladničke aspoň 4 hodiny.