Šalát Zjarňovanie
Autor receptu: nonna
Milí Varecháči! Jar už snáď definitívne, dúfajme, v tomto roku prebila zimu, a tak ju na jej prestolci vládnutia podporme aj správnym, racionálnym menu.
2 porcie |
10 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Zemiaky dobre umyjeme, neošúpeme a uvaríme, vajíčko uvaríme natvrdo.
- Pór nakrájame na kolieska a sparíme vo vroacej vode cca 3 minúty.
- Reďkovku nakrájame na kolieska, zemiaky na malé kocky, vajíčko tiež na drobnejšie.
- Pridáme pór zliaty z vody, kukuricu a všetko jemne premiešame.
- K jogurtu pridáme Majolenku, sójovú omáčku, horčicu, čierne korenie a trochu osolíme, dobre zamiešame.
- Pridáme k zelenine a vajíčku.
- Posypeme palinou a necháme odstáť v chladničke aspoň 4 hodiny.