Šalát z mladého špenátu s kozím syrom
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
15 minút príprava |
50 minút tepelná úprava |
Postup- Červenú repu umyjeme, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a dáme piecť do rúry pri teplote 160°C asi 50 minút pod alobalom. Len čo je repa mäkká, necháme ju vychladnúť a ošúpeme. Hotovú repu nakrájame na hrubšie plátky.
- Slaninu dáme do rúry na papier na pečenie piecť asi 5 až 10 minút pri rovnakej teplote ako repu. Huby nakrájame na plátky, sprudka orestujeme na oleji a dochutíme soľou a čiernym korením.
- Píniové jadierka opečieme tiež v rúre, aby dostali lepšiu vôňu, chuť a farbu. Špenát umyjeme a dochutíme soľou, korením a orechovým olejom. Na špenát postupne dáme všetky ingrediencie, kozí syr a nakoniec pečenú slaninu a pínie.
|