Šalát z mladého špenátu s kozím syrom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
15 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Červenú repu umyjeme, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a dáme piecť do rúry pri teplote 160°C asi 50 minút pod alobalom. Len čo je repa mäkká, necháme ju vychladnúť a ošúpeme. Hotovú repu nakrájame na hrubšie plátky.
  2. Slaninu dáme do rúry na papier na pečenie piecť asi 5 až 10 minút pri rovnakej teplote ako repu. Huby nakrájame na plátky, sprudka orestujeme na oleji a dochutíme soľou a čiernym korením.
  3. Píniové jadierka opečieme tiež v rúre, aby dostali lepšiu vôňu, chuť a farbu. Špenát umyjeme a dochutíme soľou, korením a orechovým olejom. Na špenát postupne dáme všetky ingrediencie, kozí syr a nakoniec pečenú slaninu a pínie.