Šalát z kačacích prsičiek a quinoy fotorecept

Michal Dubnický
šéfkuchár zo Ski & Wellness Residence Družba v Demänovskej Doline, 24. júna 2016
Šalát z kačacích prsičiek a quinoy (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava
7-10 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
800 g
400 g
40 g
30 ml
2 PL
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kačacie prsia ukladáme na gril kožou nadol a postupujeme ako pri steakoch. Mali by zostať vnútri ružové a šťavnaté a na povrchu zľahka chrumkavé. Čas grilovania má tri fázy. Prvá fáza je pečenie na koži, trvá približne šesť minút, potom prsia otočíme a pečieme 2 – 3 minúty. Tretia fáza je odpočinok, ktorý je dôležitý, aby sa prsia uvoľnili.

  2. 2

    Quinou na približne 10 minút namočíme do vody a potom ju uvaríme do mäkka na miernom plameni. Mäkkú quinou zlejeme a necháme vychladnúť. Z olivového oleja, kremžskej horčice, korenia, soli a medu pripravíme zalievku.

  3. 3

    Vo väčšej miske spolu zľahka zmiešame baby špenát, jahody nakrájané na väčšie kusy, quinou a zalejeme zálievkou. Na takto pripravený šalát poukladáme plátky kačacích pŕs a podávame.

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu

Pridaj komentár k receptu: