Šalát z kačacích prsičiek a quinoy fotorecept

Michal Dubnický
šéfkuchár zo Ski & Wellness Residence Družba v Demänovskej Doline, 24. júna 2016 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Šalát z kačacích prsičiek a quinoy (fotorecept)Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
15 min
príprava
7-10 min
tepelná úprava

Suroviny

TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Kačacie prsia ukladáme na gril kožou nadol a postupujeme ako pri steakoch. Mali by zostať vnútri ružové a šťavnaté a na povrchu zľahka chrumkavé. Čas grilovania má tri fázy. Prvá fáza je pečenie na koži, trvá približne šesť minút, potom prsia otočíme a pečieme 2 – 3 minúty. Tretia fáza je odpočinok, ktorý je dôležitý, aby sa prsia uvoľnili.

  2. 2

    Quinou na približne 10 minút namočíme do vody a potom ju uvaríme do mäkka na miernom plameni. Mäkkú quinou zlejeme a necháme vychladnúť. Z olivového oleja, kremžskej horčice, korenia, soli a medu pripravíme zalievku.

  3. 3

    Vo väčšej miske spolu zľahka zmiešame baby špenát, jahody nakrájané na väčšie kusy, quinou a zalejeme zálievkou. Na takto pripravený šalát poukladáme plátky kačacích pŕs a podávame.

Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist