Šalát z jabĺk, červenej repy a chrenu fotorecept
Foto: jarbra
Cervenu repu ( u nas je znama viac pod nazvom,, cvikla ,, ) pripravujem pravidelne z nej rozne receptiky. Cvikla obsahuje velke mnozstvo betainu, Zobraziť celý popisCervenu repu ( u nas je znama viac pod nazvom,, cvikla ,, ) pripravujem pravidelne z nej rozne receptiky. Cvikla obsahuje velke mnozstvo betainu, ktory zabranuje kornateniu tepien, podporuje cinnost pecene ba dokonca dokaze zvysovat prekrvenie v oblasti mozgu apod. Pravidelne kazdy tyzden pijem stavu, ktora mi velmi chuti (ochutim citronovou stavou, vodou a cukrom ) mnam :-) ma vela liecivych ucinkov. Dokaze vyvolat optimistickejsiu naladu.
Postup
-
1
Suroviny, ktore potrebujeme:
-
2
Cervenu repu umyjeme, osusime, olupeme, surovu postruhame na tenke rezanceky.
-
3
Jablka olupeme, postruhame na tenke rezanceky ...
-
4
k cervenej repe pridame jablka ... premiesame.
-
5
nakoniec chren.
-
6
Pripravime si zalievku ... z trocha vody, citronovej stavy, cukru a soli ( podla chuti )
-
7
Zeleninu zalejeme a takto pripraveny salat nechame postat cca 2 hod. v chlade.
solením sa pôda znehodnocuje..
ja ich zbieram do pohára-tak 1/4 vody-špetka soli-zaviečkujem-na druhý deň pokračujem..už je pohár plný..zdochnú..môžem bez obáv vyliať-bo tej soli je tam minimálne..alebo môžeš skúsiť aj bez nej..udusia sa-ked sa zašrobuje vrchnák..solenie v teréne mi odborník neodporúčal..
existuje-asi belgický-prípravok-granule-Vanish..tie zabíjajú španielov..len ním šetríme..
skutočne aj u nás neuveriteľná invázia..daždivé počasie im vyhovuje..nikdy tu neboli..len takých-asi 5 rokov..ako sa to sem dostalo..??
ked ich posolíš-zdochnú na zemi-taká lepkavá kaša-čo s tým..??po tom sa chodiť nedá..!!