Šalát s dressingom NEPALIS
Autor receptu: nonna
Šalátik bohatý na vitamíny, živé enzými, minerálne látky, aj betaglukány "vlastní", je teda posilňovačom imunity pre toto jesenné obdobie ako stvorený. Zálievka je z nízkodžaulových komponentov, nezaťaží metabolizmus trávením "hútnych" tukov a je chuťovo pikantnejšia.
4 porcie |
45 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup
- Hlivu varíme 45 minút a potom ju nakrájame na tenké pásiky dĺžky asi 3cm. Brokolicu rozoberieme na malé ružičky, hlúbikovú časť pokrájame na malé kúsky, fazuľku na 1cm dlhé kúsky a varíme 10 minút v osolenej vode. Zmrazenú vhodíme do vriacej vody na poslednú minútu.
- Cibuľu pokrájame nadrobno, papriku na tenké, krátke pásiky, rajčiny na tenké mesiačiky a tie ešte raz rozkrojíme.
- Všetko mierne osolíme a opatrne pomiešame.
- Pol deci vody zvaríme s octom a korením, necháme trochu ochladnúť a primiešame k jogurtu rozmiešanému s majolenkou, sójovou omáčkou a tekutým korením Klasik. Pokiaľ použijeme cesnak, vmiešame do jogurtu aj ten.
- Týmto dressingom zalejeme šalát a necháme vychladiť v chladničke 4-6 hodín, teraz v zime netreba, nežiada sa veľmi studené alebo si ho môžme pripraviť aj deň pred konzumáciou.