Šalát s dressingom NEPALIS

Autor receptu: nonna

Šalátik bohatý na vitamíny, živé enzými, minerálne látky, aj betaglukány "vlastní", je teda posilňovačom imunity pre toto jesenné obdobie ako stvorený. Zálievka je z nízkodžaulových komponentov, nezaťaží metabolizmus trávením "hútnych" tukov a je chuťovo pikantnejšia.

4
porcie
45 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Hlivu varíme 45 minút a potom ju nakrájame na tenké pásiky dĺžky asi 3cm. Brokolicu rozoberieme na malé ružičky, hlúbikovú časť pokrájame na malé kúsky, fazuľku na 1cm dlhé kúsky a varíme 10 minút v osolenej vode. Zmrazenú vhodíme do vriacej vody na poslednú minútu.
  2. Cibuľu pokrájame nadrobno, papriku na tenké, krátke pásiky, rajčiny na tenké mesiačiky a tie ešte raz rozkrojíme.
  3. Všetko mierne osolíme a opatrne pomiešame.
  4. Pol deci vody zvaríme s octom a korením, necháme trochu ochladnúť a primiešame k jogurtu rozmiešanému s majolenkou, sójovou omáčkou a tekutým korením Klasik. Pokiaľ použijeme cesnak, vmiešame do jogurtu aj ten.
  5. Týmto dressingom zalejeme šalát a necháme vychladiť v chladničke 4-6 hodín, teraz v zime netreba, nežiada sa veľmi studené alebo si ho môžme pripraviť aj deň pred konzumáciou.