Šalát s čerstvými figami
Foto: siuuu
Rýchly, chutný pokrm - na teplé letné dni ako stvorený.
10 minút
príprava
príprava
Suroviny
|
|
|
|
čerstvé |
|
|
|
výraznejšej chuti (kozí, slaný, Gorgonzola alebo Niva) |
|
|
|
|
|
(alebo červený balzamikový ocot) |
|
|
|
nasucho opražené |
|
Postup
-
1
Balzamikovú redukciu, olivový olej, štipku soli, korenia dobre zmiešame. Ak použijeme balzamikový ocot odporúčam v prípade potreby dosladiť kvapkou medu.
- 2
Špenát a rukolu umyjeme, osušíme, jemne ochutíme časťou nálevu, rozložíme do misy, pridáme čerstvé figy pokrájané na štvrtiny alebo osminky (podľa veľkosti fíg), jemne premiešame - alebo figy uložíme navrch šalátu, pridáme kúsky sušenej šunky a nakoniec rozmrvený alebo na kúsky pokrájaný syr. Vrch pokvapkáme zvyškom balzamikovej zálievky, posypeme nasucho opečenými mandľovými lupienkami. Dobrú chuť.
Tiež s figami:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu