Šalát s figami
Šalát s figami

Šalát s čerstvými figami

siuuu - fotkasiuuu, 5. augusta 2019
Šalát s čerstvými figami
Foto: siuuu

Rýchly, chutný pokrm - na teplé letné dni ako stvorený.

10 minút
príprava

Suroviny

 čerstvé
 výraznejšej chuti (kozí, slaný, Gorgonzola alebo Niva)
 (alebo červený balzamikový ocot)
 nasucho opražené

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Balzamikovú redukciu, olivový olej, štipku soli, korenia dobre zmiešame. Ak použijeme balzamikový ocot odporúčam v prípade potreby dosladiť kvapkou medu.

  2. 2

    Špenát a rukolu umyjeme, osušíme, jemne ochutíme časťou nálevu, rozložíme do misy, pridáme čerstvé figy pokrájané na štvrtiny alebo osminky (podľa veľkosti fíg), jemne premiešame - alebo figy uložíme navrch šalátu, pridáme kúsky sušenej šunky a nakoniec rozmrvený alebo na kúsky pokrájaný syr. Vrch pokvapkáme zvyškom balzamikovej zálievky, posypeme nasucho opečenými mandľovými lupienkami. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu

Pridaj komentár k receptu: