Šalát s figami
Šalát s čerstvými figami
Autor receptu: siuuu
Rýchly, chutný pokrm - na teplé letné dni ako stvorený.
Postup
- Balzamikovú redukciu, olivový olej, štipku soli, korenia dobre zmiešame. Ak použijeme balzamikový ocot odporúčam v prípade potreby dosladiť kvapkou medu.
- Špenát a rukolu umyjeme, osušíme, jemne ochutíme časťou nálevu, rozložíme do misy, pridáme čerstvé figy pokrájané na štvrtiny alebo osminky (podľa veľkosti fíg), jemne premiešame - alebo figy uložíme navrch šalátu, pridáme kúsky sušenej šunky a nakoniec rozmrvený alebo na kúsky pokrájaný syr. Vrch pokvapkáme zvyškom balzamikovej zálievky, posypeme nasucho opečenými mandľovými lupienkami. Dobrú chuť.