Foto: mirkajan
Tento šalát je inšpiráciou z knihy Nigelly Lawson "Kuchyňa- srdce domova". Trochu som si ho upravila, lebo v pôvodnom recepte je slanina, ktorá sa Zobraziť celý popisTento šalát je inšpiráciou z knihy Nigelly Lawson "Kuchyňa- srdce domova". Trochu som si ho upravila, lebo v pôvodnom recepte je slanina, ktorá sa mi ale zdala príliš ťažká, takže som ju nahradila schwarzwaldskou šunkou a pridala som hobliny parmezánu.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na oleji si opražíme do chrumkava na pásiky nakrájanú schwarzwaldskú šunku. Šunku po opražení prenesieme na kuchynskú papierovú utierku, necháme vsiaknuť prebytočný olej. Olej, ktorý nám po pražení zostal v panvici zlejeme do malej fľaše zo zaváraniny s tesniacim vrchnákom. Necháme vychladnúť.
- 2
Do oleja v nádobe pridáme dijonskú i obyčajnú horčicu, vínny ocot, tekutý med, worchesterskú omáčku a petržlenovú vňať. Uzavrieme viečkom, dobre pretrepeme, čím je pripravený dresing.
- 3
Na tanier uložíme zmes listových šalátov, polejeme pripraveným dresingom a rukami premiešame. Na šalátové listy poukladáme na štvrtiny pokrájané na tvrdo uvarené vajcia, na vrch dáme opražené prúžky schwarzwaldskej šunky a posypeme hoblinami parmezánu. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu