Šalát podľa Nigelly

mirkajan - fotkamirkajan, 26. júna 2014
Šalát podľa Nigelly
Foto: mirkajan

Tento šalát je inšpiráciou z knihy Nigelly Lawson "Kuchyňa- srdce domova". Trochu som si ho upravila, lebo v pôvodnom recepte je slanina, ktorá sa Zobraziť celý popisTento šalát je inšpiráciou z knihy Nigelly Lawson "Kuchyňa- srdce domova". Trochu som si ho upravila, lebo v pôvodnom recepte je slanina, ktorá sa mi ale zdala príliš ťažká, takže som ju nahradila schwarzwaldskou šunkou a pridala som hobliny parmezánu.

2
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
3-4 ks uvarené na tvrdo
100 g
1 PL
1 PL
1 PL
1 ČL
1 ČL (tekutý)
1 PL
 hobliny




Postup

  1. 1

    Na oleji si opražíme do chrumkava na pásiky nakrájanú schwarzwaldskú šunku. Šunku po opražení prenesieme na kuchynskú papierovú utierku, necháme vsiaknuť prebytočný olej. Olej, ktorý nám po pražení zostal v panvici zlejeme do malej fľaše zo zaváraniny s tesniacim vrchnákom. Necháme vychladnúť.

  2. 2

    Do oleja v nádobe pridáme dijonskú i obyčajnú horčicu, vínny ocot, tekutý med, worchesterskú omáčku a petržlenovú vňať. Uzavrieme viečkom, dobre pretrepeme, čím je pripravený dresing.

  3. 3

    Na tanier uložíme zmes listových šalátov, polejeme pripraveným dresingom a rukami premiešame. Na šalátové listy poukladáme na štvrtiny pokrájané na tvrdo uvarené vajcia, na vrch dáme opražené prúžky schwarzwaldskej šunky a posypeme hoblinami parmezánu. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

bozulka
Tiež to nerobím so slaninou a horčicu iba dijónsku a ocot mám rada balsamico krém biely.Ostatné ako ty.S malými obmenami je to častá moja večera.
denyany
Robila som dnes presne podľa receptu z polníčka, rukoly a špenátu. Šalát bol vynikajúci a návšteva zjedla všetko, všetko!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia