Šalát podľa Nigelly

Autor receptu: mirkajan

Tento šalát je inšpiráciou z knihy Nigelly Lawson "Kuchyňa- srdce domova". Trochu som si ho upravila, lebo v pôvodnom recepte je slanina, ktorá sa mi ale zdala príliš ťažká, takže som ju nahradila schwarzwaldskou šunkou a pridala som hobliny parmezánu.

2
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na oleji si opražíme do chrumkava na pásiky nakrájanú schwarzwaldskú šunku. Šunku po opražení prenesieme na kuchynskú papierovú utierku, necháme vsiaknuť prebytočný olej. Olej, ktorý nám po pražení zostal v panvici zlejeme do malej fľaše zo zaváraniny s tesniacim vrchnákom. Necháme vychladnúť.
  2. Do oleja v nádobe pridáme dijonskú i obyčajnú horčicu, vínny ocot, tekutý med, worchesterskú omáčku a petržlenovú vňať. Uzavrieme viečkom, dobre pretrepeme, čím je pripravený dresing.
  3. Na tanier uložíme zmes listových šalátov, polejeme pripraveným dresingom a rukami premiešame. Na šalátové listy poukladáme na štvrtiny pokrájané na tvrdo uvarené vajcia, na vrch dáme opražené prúžky schwarzwaldskej šunky a posypeme hoblinami parmezánu. Dobrú chuť!