Šalát podľa Nigelly
Autor receptu: mirkajan
Tento šalát je inšpiráciou z knihy Nigelly Lawson "Kuchyňa- srdce domova". Trochu som si
ho upravila, lebo v pôvodnom recepte je slanina, ktorá sa mi ale zdala príliš ťažká, takže som
ju nahradila schwarzwaldskou šunkou a pridala som hobliny parmezánu.
2 porcie |
20 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Na oleji si opražíme do chrumkava na pásiky nakrájanú schwarzwaldskú šunku. Šunku po opražení prenesieme na kuchynskú papierovú utierku, necháme vsiaknuť prebytočný olej.
Olej, ktorý nám po pražení zostal v panvici zlejeme do malej fľaše zo zaváraniny s tesniacim vrchnákom. Necháme vychladnúť.
- Do oleja v nádobe pridáme dijonskú i obyčajnú horčicu, vínny ocot, tekutý med, worchesterskú omáčku a petržlenovú vňať. Uzavrieme viečkom, dobre pretrepeme, čím je pripravený dresing.
- Na tanier uložíme zmes listových šalátov, polejeme pripraveným dresingom a rukami premiešame. Na šalátové listy poukladáme na štvrtiny pokrájané na tvrdo uvarené vajcia, na vrch dáme opražené prúžky schwarzwaldskej šunky a posypeme hoblinami parmezánu.
Dobrú chuť!