Salašské bryndzové pirohy

Autor receptu: redakcia

Suroviny

Postup

  1. Z múky, soli, vajec a vody vypracujeme tuhšie cesto. Cesto rozdelíme na rovnaké bochníky.
  2. Bochníky rozvaľkáme na tenší guľatý plát. Z plátu pohárom vykrajujeme kolieska, na ktoré ukladáme zemiakovú plnku v tvare guľky.
  3. Vykrajované cesto v tvare kolieska preložíme cez plnku na polovicu, okraje vzniknutého polmesiačika silno zatláčame (zlepujeme) prstami.
  4. Takto pripravené pirohy vložíme do mierne osolenej vriacej vody, necháme zovrieť, občas zľahka premiešame.
  5. Uvarené pirohy vyberáme sitkom, opláchneme pod tečúcou vodou, necháme odkvapkať.
  6. Plnka: Uvarené zemiaky popučíme, pridáme soľ, bryndzu, dôkladne premiešame a tvarujeme guľky, ktorými naplníme pirohy.
  7. Podávame poliate roztopeným maslom, v ktorom spražíme na kolieska pokrájanú cibuľu.