Salašské bryndzové pirohy
Autor receptu: redakcia
Postup- Z múky, soli, vajec a vody
vypracujeme tuhšie cesto.
Cesto rozdelíme na rovnaké
bochníky.
- Bochníky rozvaľkáme
na tenší guľatý plát.
Z plátu pohárom vykrajujeme
kolieska, na ktoré ukladáme
zemiakovú plnku
v tvare guľky.
- Vykrajované
cesto v tvare kolieska preložíme
cez plnku na polovicu,
okraje vzniknutého polmesiačika
silno zatláčame (zlepujeme)
prstami.
- Takto pripravené
pirohy vložíme do
mierne osolenej vriacej vody,
necháme zovrieť, občas
zľahka premiešame.
- Uvarené
pirohy vyberáme sitkom,
opláchneme pod tečúcou
vodou, necháme odkvapkať.
- Plnka: Uvarené zemiaky
popučíme, pridáme soľ,
bryndzu, dôkladne premiešame
a tvarujeme guľky, ktorými
naplníme pirohy.
- Podávame poliate roztopeným
maslom, v ktorom spražíme
na kolieska pokrájanú
cibuľu.
|