Torta a la Sacher fotorecept

afatagaAfataga, 44 ročná žena, 4. augusta 2012 19:52
Ďalšie jej recepty »

Torta a la Sacher (fotorecept)Foto: afataga

Tento recept pochádza od mojej babky, ktorá sa narodila v r. 1906, ona ho mala od svojej mamy, ďalej do histórie neviem, takže má min. 150 rokov. Moja mam túto tortu občas pečie, ja síce nemám rada torty, ale túto mám rada, lebo nie je krémová. Ja som ju nikdy nepiekla a moja dcéra sa rozhodla, že ju v piatok upečie, tak som jej trošičku pomáhala. Nakoľko sa podobá na originál, nechám na posúdenie iným.

8
porcií
60 min
príprava
40 min
na 180 °C

Suroviny

cesto:
8 ks
200 g
 štipka
2 KL
250 g
1 PL
1 PL
1 PL
1 KL
káva:
150 ml silná uvarená
100 g
2 PL
Ďalšie suroviny:
2-3 PL
čokoládová poleva:
120 g
2 PL
1 PL
2 PL

Postup prípravy

  1. 1

    Ako prvé treba uvariť silnú zrnkovú kávu s kakom, cukrom a vodou a nechať úplne vychladnúť

    Torta a la Sacher (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vyšľahať sneh z 8 bielkov so štipkou soli

    Torta a la Sacher (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vyšľahať 8 žĺtkov s cukrom

    Torta a la Sacher (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    V miske pripraviť zomleté orechy (mandle) s prézlami (strúhankou), múkou, sódou a olejom

    Torta a la Sacher (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Do žĺtkov naliať kávu aj s lógrom

    Torta a la Sacher (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Premiešať, pridať nachystané orechy a premiešať

    Torta a la Sacher (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pridať sneh a opatrne premiešať

    Torta a la Sacher (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Cesto dať do tortovej formy, na spodok formy som dala papier a boky som potrela maslom

    Torta a la Sacher (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Piecť 30 min. na 180° a potom ešte 10 min. na 170°

    Torta a la Sacher (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Nechať chladnúť vo forme aspoň 15 min., potom preklopiť na mriežku hore nohami :-) a nechať vychladnúť, jasné že odstrániť formu aj spodok

    Torta a la Sacher (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Potrieť marhuľovým džemom, ale keďže sme nemali, dali sme malinový

    Torta a la Sacher (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Na záver potrieť polevou, ktorú si každý môže urobiť podľa seba, najlepšie je nechať ju v chlade do druhého dňa

    Torta a la Sacher (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Mala by sa podávať so šlahačkou, ale nám chutí viac taká samotná

    Torta a la Sacher (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Dobrú chuť

    Torta a la Sacher (fotorecept) - obrázok 14
ohodnoť recept:
Hlasovalo 20 ľudí (4,0 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist