Ryžový šalát s červenou šošovicou

archaa - fotkaarchaa, 18. mája 2013
Ryžový šalát s červenou šošovicou
Foto: archaa
2
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

150 g
150 g
2 ks
2 strúčiky
80 ml
2 PL
1/2 zväzku




Postup

  1. 1

    Vopred si podľa návodu uvaríme ryžu, šošovicu uvaríme do mäkka v zeleninovom vývare.

  2. 2

    Medzitým si nakrájame nadrobno cibuľu a cesnak, a opražime na olivovom oleji. Uvarenú ryžu a šošovicu scedíme, necháme odkvapkať a preložíme do misy.

  3. 3

    Premiešame, pridáme obsah z panvice (opraženú cibuľu a cesnak), ochutíme soľou a nasekanou vňaťou, na záver okyslíme citrónom a podávame vychladený.

Diskusia k receptu

marta13
vyzerá to skvelé, určite vyskúšam, pridávam do KK
marikafil
samé dobré veci, vyskúšam. len nie dnes, lebo na obed máme polievku z červenej šošovice, tak nech jej nie je príliš veľa naraz:-)
archaa
je veľmi chutný, ľahký a svieži...skúste
cathyc
okrem všetkých plusov aj skvelá kombinácia pre organizmus. Ukladám.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia