Ryžové cestoviny s baklažánom a paradajkovým pretlakom

jnlukov - fotkajnlukov, 30. augusta 2012
Ryžové cestoviny s baklažánom a paradajkovým pretlakom
Foto: jnlukov
10 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Baklažán posypeme soľou a necháme odležať aspoň hodinu.Ja to tak nerobím a vždy mi chutí :D Takže ak ste sa rozhodli to tak tiež neurobiť tak rovno ho umyjeme a pokrájame na asi 4x1 centimetrové obdĺžníky ktoré následne posolíme. Na teflónovej panvici si ho na olivovom oleji opečieme dozlatista.

    Ryžové cestoviny s baklažánom a paradajkovým pretlakom - obrázok 1
  2. 2

    Kým sa nám baklažán bude opekať dáme si variť ryžové cestoviny.Pozor! Varia sa len krátko. Cca 3 minúty (na obale je postup,je dobré ho dodržiavať).

  3. 3

    Cibuľku si opražíme na olivovom oleji,pridáme paradajkový pretlak,štipku soli(nie je nutná kedže soľ sa dáva aj do cestovín a na baklažán) a bazalku.

Diskusia k receptu

zinnajdha
bakli a paradajka spolu ladia, ale ryžové cestoviny som k tomu ešte nevyskúšala. Určite skúsim ešte tento víkend.
cathyc
Ďakujem za inšpiráciu...skvelý recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia