Foto: ancicka
Je vhodná pre deti,ale aj pre tých starších.Moje vnúčence jú veľmi obľubujú.Je vhodná aj na ľahkú večeru.
5 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ryžu umyjem 2x a zalejem vodou,tak aby bola ryža tesne pod vodou.Pridam mlieko,soľ,kr.cukor,žltka,vanilku ,sušené mlieko, a poriadne zamiešam,aby sa žltka a suš.mlieko dobré rozpustili.Asi 10 min. za stalého miešania uvarím.
-
2
Medzi tým si vyšľahám bielka a pridám pr.cukor.Ešte poriadne vyšľahám ,aby sneh bol tuhý.
-
3
Ked je ryža uvarená zmiernim oheň na minimum ,pridám maslo a zľahka vmiešam sneh.
-
4
Takto ryžu nechám zakrytú ešte 15-20 min.Podávam posýpané grankom a s kompotom.
Diskusia k receptu