Rýžová kaša .(fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Je vhodná pre deti,ale aj pre tých starších.Moje vnúčence jú veľmi obľubujú.Je vhodná aj na ľahkú večeru.

5 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Ryžu umyjem 2x a zalejem vodou,tak aby bola ryža tesne pod vodou.Pridam mlieko,soľ,kr.cukor,žltka,vanilku ,sušené mlieko, a poriadne zamiešam,aby sa žltka a suš.mlieko dobré rozpustili.Asi 10 min. za stalého miešania uvarím.
  2. Medzi tým si vyšľahám bielka a pridám pr.cukor.Ešte poriadne vyšľahám ,aby sneh bol tuhý.
  3. Ked je ryža uvarená zmiernim oheň na minimum ,pridám maslo a zľahka vmiešam sneh.
  4. Takto ryžu nechám zakrytú ešte 15-20 min.Podávam posýpané grankom a s kompotom.