Ryža - dobrota

Autor receptu: kikili

Niekedy to musím kombinovať, niekto to rád biele, niekto žlté, niekto červené.. Výborný príloha.

Suroviny

Postup

  1. Ciibuľku nakrájame nadrobno (alebo bez cibule, pre deti, dá sa vložiť do ryže v celku a potom to celé vybrať ), do hrnca nalejeme trochu oleja , nasypeme opláchnutú, odkvapkanú ryžu, zamiešame s olejom, prilejeme vodu, no potom sa to už nemá miešať, len poprípade potriasť hrncom. -1 hrnček ryže, 1,5 hrnček vody, (1:1,5...2:3,ked chceme viac). Prilejeme vodu, nemusí byť teplá ,- na malom plameni nechám odpariť vodu - poloodkrytý hrniec a keď sa voda odparila, hrniec zakryjem a ryžu nechám v pare (vypneme sporák). A môžem robiť niečo iné.. Ryža je výborná ako príloha alebo ako rizoto. Pred vypnutím sporáka prisypeme mrazený hrášok, budeme to mať so zeleninkou. A do hotovej ryže môžeme primiešať nakrájané kúsky pečeného kuracieho mäsa. Nápadom sa medze nekladú.)) Dobrú chuť*