Ryža - dobrota
Autor receptu: kikili
Niekedy to musím kombinovať, niekto to rád biele, niekto žlté, niekto červené.. Výborný príloha.
Postup
- Ciibuľku nakrájame nadrobno (alebo bez cibule, pre deti, dá sa vložiť do ryže v celku a potom to celé vybrať ),
do hrnca nalejeme trochu oleja , nasypeme opláchnutú, odkvapkanú ryžu, zamiešame s olejom, prilejeme vodu, no potom sa to už nemá miešať, len poprípade potriasť hrncom.
-1 hrnček ryže, 1,5 hrnček vody, (1:1,5...2:3,ked chceme viac). Prilejeme vodu, nemusí byť teplá ,- na malom plameni nechám odpariť vodu - poloodkrytý hrniec a keď sa voda odparila, hrniec zakryjem a ryžu nechám v pare (vypneme sporák).
A môžem robiť niečo iné..
Ryža je výborná ako príloha alebo ako rizoto. Pred vypnutím sporáka prisypeme mrazený hrášok, budeme to mať so zeleninkou. A do hotovej ryže môžeme primiešať nakrájané kúsky pečeného kuracieho mäsa.
Nápadom sa medze nekladú.))
Dobrú chuť*