Foto: diabambulka
Je veľa spôsobov na prípravu ryže a toto je jeden z nich. Navyše veľmi rýchly a ušetríte nielen svoj čas, ale aj energiu Zobraziť celý popisJe veľa spôsobov na prípravu ryže a toto je jeden z nich. Navyše veľmi rýchly a ušetríte nielen svoj čas, ale aj energiu :-)
tepelná úprava
Postup
-
1
Na troške oleja orestujeme umytú ryžu. Pridáme vodu, tak aby zakryla ryžu a voda bola 1 cm nad ryžou. Vodu osolíme a vložíme jednu očistenú cibuľu do ktorej sme si napichali klinčeky. Tlakový hrniec uzatvoríme a natlakujeme na najsilnejšom plameni. Počkáme kým nám začne hrniec syčať, stíšime oheň na slabšie ( tak na 2 na elektrickom ) stopneme 3 maximálne 4 minúty. Viac NIE ! Ryža by sa rozvarila. Po 4 minútach vypneme a ryža sa pekne za 20 minút dorobí. Navyše nám dlho vydrží horúca. Keď otvoríte hrniec ryžu premiešajte a podávajte :-))) Skúste do ryže pridať šampióny, hrášok, bylinky, kari korenie alebo maggi kocku, alebo len pár klinčekov, ktoré po uvarení vyberiete. Ryža bude mať inú príjemnú zmenenú chuť. V mojom prípade som pridala hrášok a cibuľu napichanú klinčekami.
- 2
Tarhoňa z tlakovoho hrnca : Suchú tarhoňu orestujeme na troške oleja do zlata. Zalejeme vodou, aby voda bola 1 cm nad tarhoňou. Osolíme, premiešame a tlakový hrniec uzavrieme. Natlakujeme na najsilnejšom ohni. Keď je hrniec natlakovaný, stíšime na slabý plameň ( opäť ak máte elektrický sporák tak na 2 ), stopneme 4 minúty a potom vypneme a necháme dorobiť. Opäť po otvorení premiešame, aby sa nám dobre naberala.
- 3
Dobrú chuť :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
že kvôli tej chuti(možno je ešte lepšia)vyskúšam ryžu aj v tlakáči......ešte poznámka pre @daniela142 : mám tlakový ešte starodávnejší ako ty,ale hrniec určite netreba schladzovať ani vypúšťať paru,ak ho vypneme skôr,necháme voľne vyfučať a tým aj energiu šetríme.Paru vypúšťam,len ak sa veľmi ponáhľam.