Syrový börek
Syrový börek

Rýchly syrový börek z panvice (zo štrúdľového cesta) videorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 2. marca 2022

Najjednoduchší börek aký poznám. Je fantasticky chutný, rýchly a zvládne ho naozaj každý. Pripravte rodinke úžasný börek z kupovaného štrúdľového cesta už Zobraziť celý popisNajjednoduchší börek aký poznám. Je fantasticky chutný, rýchly a zvládne ho naozaj každý. Pripravte rodinke úžasný börek z kupovaného štrúdľového cesta už za pár minút. Takýmto spôsobom ste börek určite ešte nikdy nerobili!!
Zdroj: https://cesminazuenal.blogspot.com/2022/03/rychly-syrovy-borek-z-panvice-zo.html?m=1

4
porcie
30 minút
tepelná úprava
Rýchly syrový börek z panvice (zo štrúdľového cesta) (videorecept)
Foto: cesminaz

Suroviny

500 g hotové
350 g
80-100 g (82 %)
Na zálievku:
300 ml
300 g
1 ks
1/2 dl
1 KL




Postup

  1. 1

    Najprv si vymiešame zálievku z jogurtu, mlieka, vajca, oleja a soli. Syr môžete použiť podľa chuti, ja som dala turecký. Ale kľudne dajte fetu, alebo dánsky či grécky syr, alebo kravskú hrudku. Napokon si syr rozmrvíme.

  2. 2

    Do panvice, v ktorej budeme börek piecť, dáme na spodok papier na pečenie, ktorý trošičku ponatierame maslom. Položíme 2 štrúdľové cestá a následne polovicu tých ostatných plátov po kusoch postupne rukami pokrčíme, ponamáčame v zálievke a rovnomerne kladieme do panvici. Napokon posypeme celé syrom a poukladáme pár plátkov masla. Nakoniec to zakryjeme zvyšným cestom, ktoré zasa krčíme a namáčame v zálievke? 2-3 pláty cesta si nechajte na vrch na uzatvorenie/pokrytie böreku. Pre lepšiu predstavu prípravy si pozrite moje video.

  3. 3

    Börek napokon uzatvoríme celkom jednoducho položením plátov navrch, ktorých okraje zahneme dovnútra. Vrch popolievame ešte zvyšnou zálievkou, zakryjeme pokrievkou a pečieme na miernom až maličkom plameni cca 15 minút.

  4. 4

    Po čase börek otočíme vyklopením na tanier s pečiacim papierom, s ktorým ho následne všupneme znova späť do panvice, aby sa upiekol aj z druhej strany. Stiahneme dole papier, poukladáme na börek pár kúskov masla, zakryjeme pokrievkou a börek dopečieme znova cca 15 minút.

  5. 5

    Börek je fantasticky chutný, veľmi jednoduchý a rýchly na prípravu. Neváhajte, je naozaj super. Používa sa celkom klasické štrúdľové cesto z obchodu, čiže fakt nie je problém si tento börek pripraviť hocikedy a hocikde, keďže to cesto sa dá všade kúpiť. Plnky si tiež môžete obmieňať podľa chuti, börek bude vždy fantastický!!!

    Rýchly syrový börek z panvice (zo štrúdľového cesta) (videorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Podáva sa samotný alebo aj ako príloha k polievke. Prajem dobrú chuť!

    Rýchly syrový börek z panvice (zo štrúdľového cesta) (videorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com alebo na Youtube

Diskusia k receptu

haji
Tiše zírám od začátku až do konce. U nás jsem hotové strúdlové cesto v obchodě nepostřehla. A kdyby náhodou ano, jeden plát by byl pozlacený a zbytek do 500 g s diamanty. Teda cenově. Ale to není nic proti symfonii tohoto receptu. Krásná práce, s radostí bych ochutnala.
erikao
Vyzerá to fantasticky, aj pôjdem pozrieť do obchodu to cesto, nikdy som štrúdľové nekupovala, ale predpokladám, že bohužiaľ bude ako ostatné v jednom veľkom kuse, nie takto pekne pokrájané na štvorce. Alebo sa snáď mýlim?
cesminaz
@terinka zlatá dakujem za komentík🙂 @haji Som velmi rada, že sa recept páči👍 Štrúdlové cesto by malo byť dostupné v každej predajni, to nieje ako Filo cesto. Zaujímavé, že u vás je to inak. Napríklad aj na Slovensku pokial viem štrúdlové cesto normálne predávajú v chladiacom pulte🙂 @erikao Určite skúšku neolutuješ🙂 U nás je v baleniach takto na štvorce pokrájané. Neviem ako to je na Slovensku, že či je v balíku v celku, alebo pokrájané. Ale podla mňa si to kludne pokrájaj doma, ved ak si videla vo videu, tak aj tak príliž nezáleží na tom aký má tvar keďže ho krčíš a namáčaš😅 Jedine povedzme ten tvar je trocha dôležitejší na spodok panvice a potom hore na zakrytie böreku🙂 Verím, že si poradíš. Prajem všetkým pekný deň!
afataga
Nerobila si chute, syrovy je najsamlepsi, uz som robila z tohto cesta, ale v rure.
haji
@afataga (3.3.2022 09:47)
Zlato, kuknu do regálu na Kaufu a podám hlášení reality. Možná jsem se blbo dívala. Díky za navigaci. Jsi sluníčko! Hezký den!
zahra
@erikao (3.3.2022 07:22)

Da sa kupit vo vsetkych supermarketoch, len niekedy je velmi suche, treba ho navhlcit pred pokrcenim , ale drahe nie je.
evanaaa
@erikao , to štrudlové je dostať vo väčšine potravinových obchodoch, marketoch, ap., (Kaufland, Jednota...), v chladiacom boxe, kde sú aj knedle a lístkové cesto, a sú to pláty, len hľadaj. Ale netreba ho vlhčiť, lebo ho zvlhčí plnka.....
olinecka
Šikovná si vždy obdivujem tvoje pečenie, ktoré je naozaj... Nádherné s perfektným výsledkom.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia