Foto: bibsa
Tento koláč je dokonalý vďaka rýchlej príprave a vynikajúcej chuti...
Suroviny
1 ks Menšie |
|
1/2 balíček |
|
1 PL |
|
2 PL rozpustené |
|
2 PL |
|
120 g |
|
130 ml |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
1 PL |
|
1 KL |
|
na posypanie |
|
Postup
-
1
Jablká umyjeme a aj so šupkou nakrájame na tenšie plátky, ktoré dáme do misy,prilejeme 1 lyžicu citrónovej šťavy, prisypeme 1 lyžicu kryštálového cukru a pol balíčka vanilínového cukru. Všetko spolu premiešame.
- 2
V panvici si rozpustíme 1 lyžicu masla. Pridáme 40 g hladkej múky, opražíme, zalejeme mliekom a dohladka vymiešame. Odstavíme z plameňa a necháme vychladnúť. Do vychladnutého postupne primiešame dva žĺtky.
- 3
Celé vajcia vyšľaháme s lyžicou kryštálového cukru, prisypeme zvyšnú hladkú múku, lyžičku kypriaceho prášku. Premiešame a pridáme vychladnutú masu z panvice.
- 4
Cesto dáme do vymastenej zapekacej misy, na vrch poukladáme jablá a zalejeme dvoma lyžicami rozpusteného masla. Vložíme do rúry a pečieme pri teplote 180°C. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
A jablko dávam len jedno, to som tiež trošku pozmenila, pretože tam majú ísť dve jablká ale tým, že sa poukladajú na vrch (ďalej od seba) koláč sa dobre nenadvihne. Tak dávam len jedno...