Rýchly jablkový koláč

Autor receptu: bibsa

Tento koláč je dokonalý vďaka rýchlej príprave a vynikajúcej chuti...

Suroviny

Postup

  1. Jablká umyjeme a aj so šupkou nakrájame na tenšie plátky, ktoré dáme do misy,prilejeme 1 lyžicu citrónovej šťavy, prisypeme 1 lyžicu kryštálového cukru a pol balíčka vanilínového cukru. Všetko spolu premiešame.
  2. V panvici si rozpustíme 1 lyžicu masla. Pridáme 40 g hladkej múky, opražíme, zalejeme mliekom a dohladka vymiešame. Odstavíme z plameňa a necháme vychladnúť. Do vychladnutého postupne primiešame dva žĺtky.
  3. Celé vajcia vyšľaháme s lyžicou kryštálového cukru, prisypeme zvyšnú hladkú múku, lyžičku kypriaceho prášku. Premiešame a pridáme vychladnutú masu z panvice.
  4. Cesto dáme do vymastenej zapekacej misy, na vrch poukladáme jablá a zalejeme dvoma lyžicami rozpusteného masla. Vložíme do rúry a pečieme pri teplote 180°C. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.