Rýchly jablčník

sonulienka - fotkasonulienka, 26. novembra 2011

Skúšala som recept a tu je výsledok.

10-15 minút
príprava
20-30 minút
na 175 °C

Suroviny

600 g
1 lyžička
1,5 lyžičky
3 ks
400 g
300 g
100-150 g
2 dcl




Postup

  1. 1

    Jablká očistíme a nastrúhame.

  2. 2

    Vajcia,cukor a olej vymiešame a postupne pridávame múku, sódu, jablká, škoricu a orechy.

  3. 3

    Hotové cesto vylejeme na vymastený a múkou posypaný plech a pečieme v predhriatej rúre na 175°C - 20-30 minút. Pečiem v teplovzdušnej rúre a na plechu 33 x 42 cm. Po upečení ozdobíme kažký podľa vlastnej fantázie. Ja som len posypala práškovým cukrom. A papáme.

Diskusia k receptu

michsamant
Tak mi okolnosti dnes nakoniec nedovolili velke pokusy na kolaci, nakoniec som sa rozhodla, pre tento jednoduchy, rychly a uz sa pecie.... pekne voni :)
floriska
Vyzerá veľmi dobre a chutne.Ja zbožňujem jablkové koláče.
braxi
super koláčik...idem vyskúšať :o)
marcy
robievam ho ,je skvelý,mám tošku iný pomer surovín pridám aj špaldovú múku.... aj sušené brusnice,keď trošku obschne ( po 2-3 dňoch ) má chuť ako musli,jablčká krásne cítiť....ak mám PMS dám si kopec šľahajdy bez stužovača,posypem horkou čokoládou a šrotujem :)))
zuzik01
ahoj @michsamat - Miska, mam na teba jednu otazku. Ked vidis v recepte polohrubu muku, nahradzas ju rovnakym mnozstvom hladkej muky, alebo ale este nieco pridavas? U nas na Cypre je len hladka tak ako aj u vas, ale myslim, ze jej treba dat viac ako je uvedene v recepte, ak sa jedna o polohrubu muku...
tatranka
Naozaj rýchly koláčik a určite šťavnatý.Aj a som robila dnes nový recept s jablčkami a je veru ohromný.Určite ho zverejním.Tvoj si ukladám.Jablčné koláče sú u nás jednotka.
sneica
koláčik je chutný a rýchly...poznám receptík,a rada pečiem...niekedy bez orechov...
michsamant
@zuzik , davam hladkej ako je v rozpise pre polohrubu...ak je fotopostup a vidim ake asi huste ma byt cesto bud trosku pridam, alebo ako pise @sonulienka mozes dat viac orechov (ja som dal mandle) ale tu som to dodrzala ako je v recept, len s hladkou... podaril sa dobre, je stavnaty, mnam
sonulienka
@sneica - máš pravdu v recepte je bez orechov a má byť 400 gr.múky no ja som si to spravila takto podľa seba a chutí nám ale napr.tak ako píše @michsamat aj mandle sú dobré
ela77
nie je tam trocha veľa toho cukru a hlavne kryštálového. Musí to byť dodržané. Jablká majú tiež svoju sladkosť. Mám rada tieto recepty, ale ten cukor sa mi nepozdáva, je ho viac ako múky. nie je tam chyba,???
maorka
koláčik je upečený, polovica už je preč, cukor som dala 300g aj tak je dosť sladký... je pravda, že dom mala dosť sladké jablká a dala som ich viac ako je uvedené v rozpise.
sonulienka
@ela77 a maorka - aj nám sa zdá že je to dosť cukru ja som to tiež piekla len teraz a múky by malo byť 400 gramov ako som už písala @sneice pridala som orechy preto je to tak uvedené recepte ako som uviedla. Podľa mňa by tiež stačilo aj 250 gramov cukru ale takto bol recept a nie všetci máme rovnaké chuťové kanáliky. Ale je dobrý aj takto.@maorka skús dať menej cukru a napíš aký bol ak by si skúsila.
tinca
no a skúška vyšla,pekný koláčik
ivetad7
marcy, prezrad mi prosim ta pomer spaldovej a hladkej muky...by som to rada vyskusala .Dakujem.
marcy
@ivetad7 :) mám recept na 40 dkg hrubej múky ( miešam 30 dkg hrubej + 10 dkg hrubej špaldovej ) orechy za hrsť na hrubo nasekané,2 vajíčka,2 dcl oleja,40 dkg trstinového cukru,1 KL SB,škorica podľa chuti,60 dkg nastrúhaných jabĺk....dávam na plech zo starej Mory,lebo v Ardo 60 l.rúre sú obrovské plechy
ivetad7
marcy...dakujem pekne,urcite tvoj receptik vyskusam :-)
zuzu3011
@sonulienka , dnes som ho upiekla na raňajky, sme nejako chorlavi, tak že spravím vitaminovu dobrotku :) je úžasný, vynechala som orechy(nemám ich bežne doma) inak som použila len celozrnnu muku a pridala 1dcl mlieka a 1dcl oleja, určite ho spravím aj nabudúce, ďakujem za rcp :)
salinka
Dnes sme si pochutnavali na tvojom kolaciku. Dala som menej cukru, mala som sladsie jablka. Je vyborny, stavnaty. Dakujem za recept:-)
methi
Tento kolacik rada peciem, ked nahodou kupim jablka, ktore akosi nemaju chut a nikto ich nechce. Do kolaca su dobre. Vcera som donho pridala kusky horkej cokolady. Uz som ho chvalila, tak dnes pridavam fotku :)


sonulienka
@methi aj ja ho tak nejak len vtedy pečiem ako píšeš keď nám nechutia jablká. Keď nemáme svoje tak človek nikdy nevie ako budú chutiť tie čo kúpiš. Ale vždy sa všetok raz dva minie.
elenamm
Kolac je vyborny, stavnaty, ale toho cukru je tam nenormalne vela! Ja som dala 150 g a bohato staci. Nabuduce zriedim aj olej vodou alebo mliekom, lebo tie 2 dcl su tiez dost. Urcite odporucam, len pozor na ten cukor.
sonulienka
@elenamm som rada, že chutil. Áno o tom cukre už v horeuvedených komentároch bola reč. Ja som dala ako bol pôvodný recept ale každý nech si dá pola svojej chuti. U nás tiež veľmi sladké nemusíme ale jabĺčka keď nie sú sladké tak sa to stratí. Treba si vždy prispôsobiť cukor podľa jabĺčok.