Foto: zuzickaaa1
Tento koláč sme si veľmi obľúbili. Je chutný, rýchly a dokonca som ho využila aj ako meninovú tortu:)
10
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
35 minút
na 170 °C
na 170 °C
Postup
-
1
Lístkové cesto si vyvaľkáme na cca 0,5cm. Do maslom vymastenej misy uložíme cesto a okraje orežeme a dovnútra poukladáme pokrájané broskyne. Keďže je zima, tak som využila kompót. V lete odporúčam čerstvé broskyne bez šupky.
-
2
Uvaríme si hustý zlatý klas z 0,5l mlieka a vlejeme ho do misy.
-
3
Necháme piecť cca 35min.
-
4
Cesto sa musí dať zo všetkých strán a aj zospodu oddeliť z misy.
-
5
Na záver posypeme mletou škoricou. Vyzdobíme podľa vlastnej fantázie. Ja som na to použila papier a nožničky:) Dobrú chuť:)
Diskusia k receptu