Rýchly broskyňový koláč (fotorecept)

Autor receptu: zuzickaaa1

Tento koláč sme si veľmi obľúbili. Je chutný, rýchly a dokonca som ho využila aj ako meninovú tortu:)

10
porcií
10 minút
príprava
35 minút
na 170 °C

Postup

  1. Lístkové cesto si vyvaľkáme na cca 0,5cm. Do maslom vymastenej misy uložíme cesto a okraje orežeme a dovnútra poukladáme pokrájané broskyne. Keďže je zima, tak som využila kompót. V lete odporúčam čerstvé broskyne bez šupky.
  2. Uvaríme si hustý zlatý klas z 0,5l mlieka a vlejeme ho do misy.
  3. Necháme piecť cca 35min.
  4. Cesto sa musí dať zo všetkých strán a aj zospodu oddeliť z misy.
  5. Na záver posypeme mletou škoricou. Vyzdobíme podľa vlastnej fantázie. Ja som na to použila papier a nožničky:) Dobrú chuť:)