Rýchly broskyňový koláč (fotorecept)
Autor receptu: zuzickaaa1
Tento koláč sme si veľmi obľúbili. Je chutný, rýchly a dokonca som ho využila aj ako meninovú tortu:)
10 porcií |
10 minút príprava |
35 minút na 170 °C |
Postup
- Lístkové cesto si vyvaľkáme na cca 0,5cm. Do maslom vymastenej misy uložíme cesto a okraje orežeme a dovnútra poukladáme pokrájané broskyne. Keďže je zima, tak som využila kompót. V lete odporúčam čerstvé broskyne bez šupky.
- Uvaríme si hustý zlatý klas z 0,5l mlieka a vlejeme ho do misy.
- Necháme piecť cca 35min.
- Cesto sa musí dať zo všetkých strán a aj zospodu oddeliť z misy.
- Na záver posypeme mletou škoricou. Vyzdobíme podľa vlastnej fantázie. Ja som na to použila papier a nožničky:)
Dobrú chuť:)