Rýchle tvarohové šišky bez kysnutia fotorecept
Foto: olinecka
Dobrota za pár minút na stole. Šišky nenáročné na prípravu, fantastické chuťou. Zvládne ich aj začiatočník jednoducho a rýchlo.
16-18
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
Suroviny
Cesto: | |
3 ks |
|
4 PL |
|
1 bal. |
|
250 g |
|
1/2 ČL |
|
1 bal. |
|
240-250 g |
|
Na vysmážanie: | |
podľa potreby |
|
Na posypanie: | |
|
|
|
Postup
-
1
Do misy dáme tvaroh, vanilkový a kryštálový cukor, soľ, vajíčka a dobre premiešame, aby sa všetko spolu spojilo.
-
2
Pridáme preosiatu múku spojenú s práškom do pečiva. Cesto nesmie byť riedke ani tuhé. Dvoma lyžicami tvoríme šišky, ktoré vysmážame na horúcom oleji z oboch strán na miernom plameni. Lyžice môžeme v troche múky pomúčiť, aby sa na ne cesto veľmi nelepilo.
-
3
Vysmážame do zlatista a uložíme na papierovú utierku. Hotové posypeme práškovým a vanilínovým cukrom. Dobrú chuť všetkým.
Tohle testo je zname uz roky a je jednoduche. Nepecu rada, tak kdyz potrebuji neco sladkeho, vyrabim takove nocky. A SAMOZREJME s rozinkama!!! :-) Ty take?
Áno poznám to cesto vyše 30 rokov. S pečením si tiež moc nerozumiem, ale babka také robila a dávala tam aj spomínané hrozienka a keďže viem, že si fanúšik hrozienok tak som sa ozval. Apropo, Keď je vo vianočnke malo hrozienok pridám si ich len tak na vrch krajca keď ju jem 😂
JA delam totez! Krajicek vanocky pokreju vrstvou macených rozinek :-) I když občas i upeču a ješte holne posypuk nudličkama mandli a mezi ně jetste mandle cele. A tomu teprve rikam vanocka :-)