Rýchle mäsko na zemiakovej placke
Autor receptu: martina0812
Moja dcérka je dosť prieberčivé stvorenie, ale toto jedlo miluje. Príprava je bleskurýchla, takže keď nie je čas variť, rodinka vždy pýta práve toto.
4 porcie |
30 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Očistené zemiaky nastrúhame na hrubom strúhadle a rozdelíme na štyri kôpky.
- Na rozpálenú panvicu s trochou oleja dáme jednu kôpku nastrúhaných zemiakov, popritláčame vidličkou do tvaru placky ( na celú plochu panvice ) a necháme piecť. Zemiakový škrob ich zlepí, takže sa nebudú rozpadať, aj keď nepridáte vajce a múku. Po niekoľkých minútach prevrátime a opečieme z druhej strany.
- Upečieme takto všetky 4 kôpky, solíme až na tanieri, inak by zemiaky pustili veľa vody a neboli by upečené, ale varené.
- Mleté mäso dáme nasucho na panvicu, ono pustí dosť vlastného tuku, poprášime korením a vegetou a počas celého pečenia miešame vareškou. Vzniknú také pečené "slížiky".
- Mäso naložíme na placku a podávame.
Dobrú chuť!