Rýchle mäsko na zemiakovej placke

Autor receptu: martina0812

Moja dcérka je dosť prieberčivé stvorenie, ale toto jedlo miluje. Príprava je bleskurýchla, takže keď nie je čas variť, rodinka vždy pýta práve toto.

4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Očistené zemiaky nastrúhame na hrubom strúhadle a rozdelíme na štyri kôpky.
  2. Na rozpálenú panvicu s trochou oleja dáme jednu kôpku nastrúhaných zemiakov, popritláčame vidličkou do tvaru placky ( na celú plochu panvice ) a necháme piecť. Zemiakový škrob ich zlepí, takže sa nebudú rozpadať, aj keď nepridáte vajce a múku. Po niekoľkých minútach prevrátime a opečieme z druhej strany.
  3. Upečieme takto všetky 4 kôpky, solíme až na tanieri, inak by zemiaky pustili veľa vody a neboli by upečené, ale varené.
  4. Mleté mäso dáme nasucho na panvicu, ono pustí dosť vlastného tuku, poprášime korením a vegetou a počas celého pečenia miešame vareškou. Vzniknú také pečené "slížiky".
  5. Mäso naložíme na placku a podávame. Dobrú chuť!