Rýchle čokoládové potešenie

mnc - bez fotkymnc, 9. novembra 2015

Experimentovanie v kuchyni tradične netradične. A vydarilo sa.

16
porcií
10 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

5 ks
1 hrnček
2 hrnčeky mleté
2/3 hrnčeka
0,5 dl
1,5 dl
3 PL
1 bal.




Postup

  1. 1

    Oddelíme bielka od žĺtkov. Z bielok vymiešame tuhý sneh. Do žĺtkov pridáme cukor a miešame do penista.

  2. 2

    Pridáme orechy, olej, múku, mlieko, kakao, prášok do pečiva - zmiešame dohromady. Nakoniec pomaly primiešavame sneh z bielkov. Vzniknuté cesto vylejeme na papier na pečenie a pečieme v rúre predhriatej na 180°C približne 20 minút. Pravidelne kontrolujeme špáradlom.

  3. 3

    Po upečení necháme vychladnúť a na vychladnuté cesto natrieme tenkú vrstvu ľubovolného džemu (cca 2 lyžice) a polejeme roztopenou várovou čokoládou. Vďaka džemu cesto navlhne a tak zlepší chuť koláča.

Diskusia k receptu

evanaaa
Dobré pre diabetikov. Možno by som grahamovú múku zamenila za špaldovú, lebo takú dostanem kúpiť skôr......
evanaaa
Aha.....dala by som aj čokoládu, lebo tie tri PL kakaa sa mi na čokozákusok zdajú málo.
používateľ nemá avatar
mnc
mnc
Grahamovú múku som použila konkrétne - chlebovú grahamovú múku z Kauflandu (tým pádom hladkú). Čokoládu som vynechala pre jednu jej zlú vlastnosť, spôsobenú ľudskou hlúposťou - v každej, aj tej najviac percentnej je pridaný biely cukor, ktorému sa vyhýbam ako moru. Čokoláda pre diabetikov je zase dosť drahá a vzhľadom k cene grahamovej múky a fruktózovému cukru som sa snažila využiť najdostupnejšiu alternatívu - holandské kakao.
tiginko
a keby si ty ešte vedela, ako je nezdravý fruktózový cukor, vyhýbala by si sa morom dvom... :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia