Experimentovanie v kuchyni tradične netradične. A vydarilo sa.
16
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Oddelíme bielka od žĺtkov. Z bielok vymiešame tuhý sneh. Do žĺtkov pridáme cukor a miešame do penista.
- 2
Pridáme orechy, olej, múku, mlieko, kakao, prášok do pečiva - zmiešame dohromady. Nakoniec pomaly primiešavame sneh z bielkov. Vzniknuté cesto vylejeme na papier na pečenie a pečieme v rúre predhriatej na 180°C približne 20 minút. Pravidelne kontrolujeme špáradlom.
- 3
Po upečení necháme vychladnúť a na vychladnuté cesto natrieme tenkú vrstvu ľubovolného džemu (cca 2 lyžice) a polejeme roztopenou várovou čokoládou. Vďaka džemu cesto navlhne a tak zlepší chuť koláča.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu