Rýchle čokoládové potešenie

Autor receptu: mnc

Experimentovanie v kuchyni tradične netradične. A vydarilo sa.

16
porcií
10 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Oddelíme bielka od žĺtkov. Z bielok vymiešame tuhý sneh. Do žĺtkov pridáme cukor a miešame do penista.
  2. Pridáme orechy, olej, múku, mlieko, kakao, prášok do pečiva - zmiešame dohromady. Nakoniec pomaly primiešavame sneh z bielkov. Vzniknuté cesto vylejeme na papier na pečenie a pečieme v rúre predhriatej na 180°C približne 20 minút. Pravidelne kontrolujeme špáradlom.
  3. Po upečení necháme vychladnúť a na vychladnuté cesto natrieme tenkú vrstvu ľubovolného džemu (cca 2 lyžice) a polejeme roztopenou várovou čokoládou. Vďaka džemu cesto navlhne a tak zlepší chuť koláča.