Rýchle bagety fotorecept

havino - fotkahavino, 12. júna 2013
Rýchle bagety (fotorecept)
Foto: Havino

Tieto bagety sú výsledkom inšpirácie a čítania receptov na Vareche a blogoch varecháčok. Naučila som sa tu piecť chlieb, rožky, bagety, sendviče. Začínala Zobraziť celý popisTieto bagety sú výsledkom inšpirácie a čítania receptov na Vareche a blogoch varecháčok. Naučila som sa tu piecť chlieb, rožky, bagety, sendviče. Začínala som chlebíkom bez miešania a v tomto období už pečiem kváskový chlieb. Ponúkam recept na zdravé a rýchle bagety so zaručeným výsledkom. Odskúšané,ako rýchlovka pred ohlásením nečakanej návštevy už niekoľkokrát.

50 minút
príprava
30-40 minút
na 200 °C

Suroviny

200 g
200 g
100 g
42 g
4 PL
1,5 čl
1 čl
1 PL
350-400 ml




Postup

  1. 1

    Zo surovín v kuchynskom robote vymiešame cesto. Nerobíme kvások osobitne, nie je to potrebné. Vlažnú vodu pridávame opatrne, tých 400 ml bude potrebné určite a potom postupne po troche a riadnom zmiešaní cesta pridáme viac. Ja som pridala rovných 400 ml. Pridanie vody záleží od múk, je možné miešať muky v akomkoľvek pomere a z iných druhov múk. Grahamové múky sajú vody omnoho viac, ražná múka podobne. Semiačka, rascu, si pridáme podľa vlastného uváženia.

    Rýchle bagety (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto necháme miesiť dlhšie, aj 10 min. Cesto by malo byť hustejšie. Po vymiesení ho necháme 10-15 min podkysnúť. Ak máme čas aj dlhšie. S pridávaním vody opatrne, grahamové cesto nech je hutnejšie. Mám skúsenosť, že potom sa rado rozleje do šírky na plechu, keď nie je vo forme na pečenie, ktorá drží tvar.

    Rýchle bagety (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po 10 -15 min, cesto vyklopíme na dosku, môžme si podsypať múkou. Rozdelíme na tri časti a každú jednu časť cesta ponaťahujeme do valca a skrútime, ako uterák pri žmýkaní. Skrútené položíme na pečiaci papier na plech, urobíme im zábradlie z papiera,ako je vidieť na obrázku, postriekame slabo vodou a posypeme semiačkami, hrubozrnnou soľou. Na plechu už budú kysnúť do požadovanej veľkosti. Nechávam kysnúť 30 min, alebo aj viac, podľa izbovej teploty. Cesto rýchlo kysne, lebo je tam dosť veľa droždia. Vykysnuté vložíme do vyhriatej rúry, do ktorej na začiatku vyhrievania vložíme misku s vodou. Teplotu odporúčam 200 C, alebo ako si kto pozná svoju rúru. Po upečení ešte také horúce ich postriekame vodou.

    Rýchle bagety (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Tu už sú upečené. Necháme vychladnúť.

    Rýchle bagety (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    V priereze, môžme podávať, ako u nás včera s bryndzovou pomazánkou.

    Rýchle bagety (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    alebo pri nečakanej návšteve, pri posedení v altánku urobiť jednohubkové chlebíky. Chuťovo sú niečo medzi chlebíkom a sendvičom. Striedka mäkká, nedrobivá, s tenkou chrumkavou kôrkou.

    Rýchle bagety (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

pusta
perfektné, vynikajúco prezentované.
afataga
vyzeraju dobre, len sa mi zda vela vody na mnozstvo muky, pises, ze ma byt hustejsie, ja davam 300ml vody na pol kila muky
elysa
parádne si napiekla...myslím , že tieto "nebiele" múky "pijú" viac tekutiny, aspoň ja mám takú skúsenosť...
staja
Páčia sa mi, ďalšie do zbierky na vyskúšanie.
havino
dakujem dievčata za komentáre, @afataga , ešte, že ťa mám, ja som dala včera 400 ml odmerku plnú, najprv som tak 350 naliala a veru som doliala aj zvyšok a akosi mi zostalo v hlave, že odmerka má 500 ml, teraz som kukla, krutci ved má 400 ml, vdaka ti, idem to aj hned opraviť čiže od 350 do 400 ml, možno trošku viac, podľa múky a ked som recept písala bola som v tom, že odmerka je 500 ml. Ked ja tie vody nemeriam, ja od oka už, ospravedlnujem sa.
luss44
krásne bagety, mám ďalší recept do mojej zbierky zdravého domáceho pečivka, vdaka
afataga
clovek je tvor omylny :-) aj ked je pravda, ze neiktore muky si sosnu viac vody, ale pol litra sa mi zdalo vela
anina6
celozrnné bagetky veľmi pekné sa ti podarili, uložené.
havino
dievčatá vdaka za pochvalu, @marianne , sú ozaj rýchle, len ten čas kysnutia, ale pri tolkom droždí, rastú,ako z vody
dobre sa ti zdalo @afataga , ešte raz vdaka za upozornenie, mrzelo by ma keby niekto zamiesil a šupne tam pol litra vody, bože
medovnicek
vďaka za recept, aj ja rada vypekám pečivko pre návštevy, recept som si odložila a určite vyskúšam a tie fotografie sú skvelé
lusinkab
no tak toto sa aj mne pozdava :-) normalne ja mam stale cas ale ako ty hovoris ak sa niekto necakane ohlasi tak tento recept je na to ako stvoreny :-) krasne fotky a popis .... uz je v KK
mesiar50
Pečivo som ešte neskúšal spraviť..asi sa necítim nato.Tvoje bagety vyzerajú naozaj skvele.Máš moj rešpekt.
hannah22
uložené a teším sa , recept a fotografie s popisom sú výborne spracované, mám rada domáce pečivo a tieto sú parádne... dík... :))
vierutt
Vyzerajú skvele, tie "mantinely" sú výborný nápad!
ywett
wow, tak tie sú nádherné a tiež aj fotky! Pozerám, že ťa fotenie už začína baviť, len tak ďalej :-)
havino
@ywka , nebaví, fakt nie, radšej by som ešte jednu dávku bagiet napiekla,ako chodila s tanierom hore dole a fotila
@janger , dakujem pekne
@ancicka , vyskúšaj, ja ich bežne v týždni pečiem pravidelne, ked chodím do roboty, manžel je začínajúci diabetik, celozrnné hlavne kvôli nemu už, nemiesim na noc chlebíky, tie len cez víkendy, už mám zamiesený kváskový teraz, tieto sú odskúšané veľa, veľa krát, aj v tvare chlebíkov ich môžeš piecť
angast
pekné bagetky. Si sa vydarila aj s bagetkami. Tebe sa to ľahko robí , keď to vieš. Ja len nemiesený chlieb, ostatné pečivá - totálny krach. Buď
nedomiesené, premiesené. nevykysnuté, prekysnuté , prepečené, nedopečené, skrátka super sucháre pre babky na namáčanie do mliečka.
havino
@angast , vdaka, ako pekne si mi to , som tu vybuchla, že na namáčanie do mliečka, :-) tiež som začínala nemieseným, oceňujem tvoju snahu o pečenie, ale aj nápad nevyhodiť nepodarok, ved ono to raz musí vyjsť, skúšaj, skúšaj, bud sa potešíš ty, alebo babičky
yogicek
Drahá @havino
Dovolil som si z Tvojho receptíku na bagety ukradnúť suroviny a upiekol som si na večeru bagetoidné rohlíky. A opäť nebanujem. To cesto je fantastické. Dokonca aj také isté múky som využil. Nezostáva mi nič iné len pochváliť a poďakovať. Pekný večer Ti prajem.









1x havino
havino
no ked tu ja neodpadnem @yogicek tak neodpadnem z teba, tu v súhrne zbadám komentár s mojim nickom, velice som prešťastná že vám chutia, velice, Ty sa chlape nezdáš, takto piecť, variť, nááále musím tomu môjmu ukázať Tvoje výsledky z pečenia, varenia, krásne ich máš, veľmi pekné, dakujem za radosť, za úsmev a krásne foto, nech vám padnú na úžitok.
1x rela




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia