Foto: mojack
aj takýto druhý spôsob rolády je rýchly čo do pripravy, ale aj zjedenia :-)))
20 minút
príprava
príprava
20-25 minút
na 150 °C
na 150 °C
Postup
-
1
Jednoducho a rýchlo..
-
2
Jablká očistíme a nakrájame na mesiačiky, obalíme v škoricovom cukre a poukladáme na plech s papierom.
-
3
Pripravíme si piškotové cesto. Vanilkový a kryštálový cukor/ ak sú jablká kyslejšie tak pridám ešte/ vymiešame spolu so žltkami. Pridám sneh z bielkov.Cesto rozotriem na jablká so škoricou a pečiem 150 st. 20 - 25 minút.
-
4
Upečený koláčik prevrátim na čistú utierku, dam dole papier a stočím do rolády.. Postup stočenia aj z fotkami si môžete pozrieť pri recepte Jablková roláda I. Nechám stočené vychladnúť a potom pekne narežem.
pepator- ak rolada popraska ked sa ide zrolovať može to byť aj tým , že sa dlho piekla a vyschla.Alebo že bola upečena z malo vajec..čiže tenka a nie upečená ale vysusena...ale nevzdavaj to a skušaj